Sala de Despiece
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Sala de Despiece jeb “griešanas telpa” ne tikai piepulcējama šī brīža vietējo gardēžu iecienītākajām adresēm, bet lieku reizi apstiprina, ka tā paēst kā Madridē – garšīgi, cenu ziņā draudzīgi un vienlaikus ar sāta sajūtai proporcionālu humora devu, nekur citur nav vienkārši nav iespējams.
Kas šajā vietā atradies iepriekš, var tikai minēt, bet, spriežot pēc interjera detaļām – tas tikpat labi varētu būt bijis gaļas vai zivju pārstrādes cehs. Sienas un griesti izlikti krāsainām putoplasta zivju vēsināšanas kastu detaļām, daļai no tām vēl saglabājušās zīmītes – ar liecībām par kādreizējo kravu. Līdzās atsegtām ventilācijas caurulēm, pie griestiem ir dažāda izmēra āķi, kas ikdienā kalpo kā viesu – motociklistu vai riteņbraucēju ķivere “pakaramie”. Naži, dakšas un citu instrumenti sakārti metāla grozos turpat virs ēdāju galvām, savukārt kā baltvīna dzesēšanas trauks še kalpo vienkāršas baltas plastmasas kannas. Iepriekš tajās varētu būtu glabājusies, piemēram, eļļa. Taču telpas centrālas elements, nenoliedzami, ir lete, kur uz ledus gozējas visdažādākie jūras mošķi, tapu sagataves un gaļa. Un arī ēšana te notiek tikpat vienkārši – pie letes. Viss tiek gatavots turpat acu priekšā un garšu buķetē un pasniegšanas veidā ir tikpat niansēti kolorīts kā telpas interjers. Sala de Despiece, šefpavāra Javier Bonet vadībā, jums tiek servētas visīstākās gardēžu tapas, teju katra – piedzīvojums pats par sevi. Ēdienkarte atgādina klasisku preču pavadzīmi, toties pasūtījumu viesmīlis pieņem iPadā. Gaļas tartars, piemēram, še tiek servēts plastikāta trauciņā ar plēves vāciņu. Un jā, rezervācijas Sala de Despiece netiek pieņemtas, tālab, ja vēlaties tikt pie brīva ķebļa, vislabāk mēģināt še ieklīst īsi pirms vietējie dodas pusdienās vai vakariņās jeb tad, kad viņi parasti to jau ir beiguši. Tas nav viegls uzdevums, taču paveicams un, ja arī nāksies mazliet pagaidīt rindā, būs tā vērts!
Calle de Ponzano, 11
academiadeldespiece.com
04/2017