Restaurant 34
Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Netālu no Amerikas vēstniecības - 34 Grosvenor Square nesen durvis vēris jauns gardēžu galamērķis Londonā - restorāns "34", kura upuraltāris ir tradicionālais argentīniešu "parrilla" ogļu grils. Par izcilas grilgaļas baudījumu šeit kļūst ar zāli barots Ziemeļargentīnas un Skotijas liellops (dry aged), ar labību barots liellops no Kanzasas fermām un Austrālijas wagyu.
Restorāns "34" ir Caprice grupas restorānu saimes jaunpienācējs, kas, tā īpašnieka Richard Caring skatījumā, būs vienīgais steiku restorāns neskaitāmo Londonas "steikhausu" ordā. "34" veidots ar pretenzijām uz luksusu, taču ievilinot interjerā mazumiņu no art deco un britu mākslas pasaules, plašās restorāna telpas (100 sēdvietas) veidotas tā, lai atraisītu relaksētu sajūtu, ko vēl siltāku dara personāla draudzīgā attieksme.
Sveču gaismā brūni un sarkani spēlējas vara galda piederumu toņi, bet sāls un piparu trauciņi rokās ieguļ ar pilnu sudraba smagumu, tāpēc laiks nobaudīt starteru tiesu - Linkolšīras sīpolu pīrāgu (Lincolnshire onion tart, 11.50 GBP) ar fantastiskiem karamelizētiem sīpoliem un dziedzeru pārkaisījumu un lieliskā tekstūru kombinācijā radīto Foie gras & garlie tortelloni (8.50 GBP), lai pēc tam nodotos izcilam New York strip (350 g, 38.00 GBP) steikam ar pipargraudu mērci.
Ja jūsu steika izvēle būs izrādījusies pārāk liels izaicinājums, restorāns piedāvā lielisku līdzņemšanas opciju īpašās doggy bag, ko veidojusi Richard Caring tuva draudzene - skandalozā britu mākslas revolucionāre Tracy Emin.
www.34-restaurant.co.uk
34 Grosvenor Square
London W1K 2HD
(ieeja no South Audley Street)
Tālrunis rezervācijām: 020 3350 3434
Foto: globalblackbook.com
01/2012