GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Liona

Baudītāja ceļvedisKur paēst

IZVĒLIES OBJEKTU

Tieši gadu pēc viesošanās Lionas gourmet adresē La Mère Brazier, pieteicu vakaru jau leģendārajā Guy Lassausaie restorānā, kas atrodas vien mazuLa Mère BrazierPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · francija · Liona · Kur paēst ·

Tieši gadu pēc viesošanās Lionas gourmet adresē La Mère Brazier, pieteicu vakaru jau leģendārajā Guy Lassausaie restorānā, kas atrodas vien mazu

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Tieši gadu pēc viesošanās Lionas gourmet adresē La Mère Brazier, pieteicu vakaru jau leģendārajā Guy Lassausaie restorānā, kas atrodas vien mazu ceļa gabaliņu nostāk no Lionas centra. Šefpavāra Guy Lassausaie (kurš virtuves meistara amatu piekopj jau ceturtajā paaudzē) restorāns ir viens no Grands Chefs Relais & Châteaux locekļiem, kā arī divu Michelin zvaigžņu laureāts.

Ultramodernā manierē iekārtotais restorāns, kura interjera lepnums ir Lionas gleznotāja Jean Fusaro darbi, mājo kādas pavisam senas ēkas čaulā. Līdzīgi ir ar virtuvi – Lionas senās kulinārās tradīcijas šeit tiek inovatīvi improvizētas, balstoties uz šefa citzemju ceļojumos gūto pieredzi. Ēdienu kvalitāte ir izcila, izpildījums – nesamākslots un nepārspīlēts.

Neskatoties uz restorāna statusu, tā cenu politika ir pārsteidzoši patīkama, un ēdienkarte pieejama dažādu cenu kategorijās – 58, 72 vai 88 EUR, savukārt piecu sezonālo ēdienu degustācijas menu – 115 EUR. Iespējams izvēlēties arī la carte ēdienus (no 28 EUR).

Pavāru darbs virtuvē ir brīvi pārskatāms no restorāna gaiteņiem, taču zāles acīm diskrēti apslēpts. Tur tiek radīts ēdiens ar pretenziju uz izcilību bez jebkādas samākslotības un pārspīlējumiem. Par to jāpārliecinās pašiem, tāpēc sniegšu vien nelielu, taču apetīti rosinošu ieskatu la carte ēdienu sarakstā.

Tad kā būtu ar foie gras kroketi, nededzinātu ķirbju crème brûlée vai lasi ar seleriju kapučīno? Vai svaigu krabju kūku ar avokado un kaviāra salātiem? Melnajiem ikriem kā sastāvdaļu kādā īpašā franču kulinārijas virāžā?

Foie gras terīne ar ābolu biezeni un omārs ar sezama cepumiem un estragona emulsiju vai teļa dziedzeri ar artišokiem un trifelēm gan pilnīgi noteikti ir must-try! Starp citu, Guy Lassausaie iespējams arī neiespējamais, piemēram, nogaršot svaigas baravikas vēl pirms to ražas sezonas…

Izcilo servisu restorānā praktizē savas jomas profesionāļi, jāteic gan, ar francūžiem raksturīgo atturību.

Sešdesmit sēdvietu lielajā restorānā ievērot rezervāciju politiku ir obligāts priekšnosacījums.

1 rue de Belle Cise

69380 CHASSELAY

T.: +33 (0)4 78 47 62 59

guy.lassausaie@wanadoo.fr
www.guy-lassausaie.com

05/2013

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: