GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Sardīnija

Baudītāja ceļvedisFoto galerijasEsenceKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesLietas, kas jāizdaraVērts zinātInsider's view

IZVĒLIES OBJEKTU

Hotel Su Gologone restaurant, Gologone, OlienaRistorante Aquatica Marina Club, AlgheroAl Tuguri, AlgheroIl Pavone, AlgheroPetra Segreta restaurant, netālu no OlbiaLa Pinta, Porto RotondoGastronomia Belvedere, Abbiadon, Costa Smeralda« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · itālija · Sardīnija · Kur paēst ·

Gastronomia Belvedere, Abbiadon, Costa Smeralda

Autors: Anothertravelguide.com1 ATSAUKSME

Gastronomia Belvedere, Abbiadon, Costa Smeralda

Gastronomia Belvedere ir restorāns, kurš droši piepulcējams gardēžu neticamo atradumu listei. Un kurā, reiz pavakariņojot, visticamāk, atgriezīsities ne reizi vien. Tāpat kā to dara daudzi vietējie. Tas atrodas Abbiadon ciematā, pašā Costa Smeralda galā, netālu no tūristu - slavenību mednieku pārpildītās kūrortpilsētiņas Porto Cervo. Tiesa, varat būt mierīgi – par Gastronomia Belvedere eksistenci viņi pat nenojauš. Nosaukums nav nejaušs, panorāma no šī skatu punkta ir vienkārši satriecoša - dienas laikā perfekti pārredzams Tavolara, Molara un Capo Figar salu ansamblis, savukārt vakaros – fantastisks saulriets. Tiesa, skats ir tikai viens no Gastronomia Belvedere magnētiem, taču, ja vēlaties to pilnībā izbaudīt, vislabāk še ierasties jau no pulksten 19.30, kad ir vēl gaišs un saule tikai vēl pošas uz rietu...  

Taču īstais iemesls, kālab šurp doties, protams, ir ēdiens un teju ideālas cenas un kvalitātes attiecības. Restorānā saimnieko divi brāļi - Gian Paolo un Piero Pileri, un tas šajā vietā atrodas jau vairāk kā desmit gadus. Interjers ir vienkāršāks par vienkāršu, precīzāk, tā nav vispār – vien ar galdautu pārklāti plastmasas galdi un krēsli. Tiesa, tiem še ir savs stāsts. Savulaik, kad brāļi tikko plānojušu restorāna atvēršanu, grūtības sagādājusi atļauju iegūšana šāda biznesa ierīkošanai gadsimtu vecajā ģimenes mājā (stazzo). Tālab abi restorāna ideju transformējuši gastronomia formā, servējot ēdienu līdzņemšanai. Šāds formāts arī pieļāvis ierīkot pāris sēdvietas tiem, kas vēlējušies iegādāto nobaudīt nekavējoties. Tā – jau tradīcijas statusā, plastmasas mēbelējums te saglabāts kopš atvēršanas brīža, tāpat kā iespēja ēdienus pasūtīt līdzņemšanai. 

Gastronomia Belvedere pamatspecialitāte ir zivis, taču ēdienkarte piedāvā arī gaļas un dažādu dārzeņu ēdienus. Turklāt tā katru dienu tiek mainīta.

Viens no Gastronomia Belvedere ēdienkartes fundamentiem ir šim reģionam raksturīgā sālī ceptā zivs un še tā ir īstena šovizrāde. Vispirms jūs izvēlaties zivi – atkarībā no garšas prioritātēm un lieluma, jo tās cenu nosaka svars. Tad tā tiek ielikta milzīgā rupjās sāls kalnā, sajauktā ar olas baltumu, un cepta cepeškrāsnī. Pie galda, aplietu ar alkoholu, to pasniedz degošu, bet, kad liesmas mitējušās, ar tējkannu gar malu pa perimetru tiek uzliets ūdens, tādējādi atmiekšķējot sāli. Pēcāk atliek tik vairs ar nazi noņemt sāls “cepuri” un profesionāli sadalīt. Uz jūsu šķīvja nonāk tikai fileja – tik garda, ka mēli var norīt, jo sāls ļāvis saglabāt sulīgumu, savukārt pašai zivij tas ticis tieši tik maz, cik nepieciešams...

No jūras ēdieniem fantastisks baudījums šeit būs arī grilēta un smalkās šķēlītēs sagriezta tintes zivs ar tomātiem un sīpoliem, tāpat pavisam svaigie, mīksti un  perfekti viegli grilētie kalmāri, kā arī gliemeži asajā buljonā.

Ar Gian Paolo un Piero Pileri iespējams vienoties arī par impulsīvu degustācijas ēdienkarti, tādējādi nogaršojot iespējami vairāk no daudzveidīgā piedāvājuma.  Jeb jau iepriekš pasūtīt speciāli jums gatavotu mazo uzkodu asorti - ar kopskaitā līdz pat sešpadsmit Sardīnijas garšu esencēm (35 eiro vienam cilvēkam).

Un noslēgumā, protams, kā klasisks sardīniešu maltītes punkts uz “i” - tradicionālais liķieris Mirto no tikai šajā reģionā sastopamiem miršu augiem.

Ēdiens Gastronomia Belvedere ir absolūti nesarežģīts, dabisks un saprotams, izceļot tā sastāvdaļu garšu svaigumu un arī vīni tiek rekomendēti godīgi (no 20 – 40 EUR). Kā atzīst viens no brāļiem, laba restorāna fundaments ir kvalitāte un laipnība (kindness) un to šī vieta iemieso visā pilnībā. Iespējams, ne vienam vien vakariņām šeit kļūstot par baudījumu, kuru kādu laiku pat Michelin restorānu pieredze nav spējusi sniegt.

 

Località Farina - Porto Cervo
07020 - Arzachena (OT)
T.: 0789 96501
www.gastronomiabelvedere.com

 

05/2013

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Sanda

Apmeklēja: jūnijs, 2013. gads

Šī nav vieta, kur meklēt dizaina interjeru, bet uz restorānu parasti iet citu iemeslu dēļ. Silta un sirsnīga apkalpošana, garšīgs ēdiens, jauka un vienkārša atmosfēra. Mīdijas un grlilēta "dienas" zivs kopā ar saimnieku ieteikto Vermentino garšoja lieliski. Ērta stāvvieta un lielisks skats.

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: