Stroganoff Steak House
Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES
Lielākais steiku nams Krievijā! Biznesmeņa Alekseja Noskova, restorāna īpašnieka Leonīda Garbara un filmu režisora Dmitrija Meskijeva dibinātās grupas Mūsu cilvēki pilsētā pirmais projekts. Stroganoff Steak House ambīcijas ir iespaidīgas - 8 zāles, kurās pietiek vietas 350 gardēžiem un vienreizējs skats uz Svētā Īzaka katedrāli! Pagājušā gada maijā atvērtais restorāns ierīkots ēkā, kas līdz pat 1917. gada revolūcijai kalpojusi kā barakas un stallis cara zirgiem. Vēstures aura un tā laika lielākās vērtības restorāna interjerā manāmas vēl šodien - nokvēpis dūmvads, sienā iemūrēti metāla riņķi zirgu piesiešanai un vairākus gadu desmitus pārdzīvojuši pakavi, kas nu glītā rāmītī rotā ēstuves sienas. Ozolkoka mēbeles un moderns minimālisms.
Ja šeit vakariņojat, noteikti vaicājiet pēc paša Leonīda. Viņš būs klāt, kā likts, un gluži kā paša brālis apčubinās restorāna ciemiņus. Ļoti personiski un mājīgi. Tiem, kas ierodas nedaudz apaukstējušies, steiku nama īpašnieks nekautrējas „zem letes" piedāvāt savas zāles. Pašu brūvētais degvīns, izrādās, ir gana efektīvs ārstniecības līdzeklis - tiešām palīdz! Tas tiek izmantots arī kokteiļu pagatavošanā.
Līdzās smēķētāju, nesmēķētāju un banketu zālēm, bāram un lounge, intriģējoša varētu likties tā saucamā VIP zāle. Taču, pabāzis tajā degungalu, atskārsti, ka tā taču ir bērnistaba! Zemi galdiņi un visriņķī apkārt rotaļlietas. Pat labierīcības mazākajiem gardēžiem ierīkotas atsevišķi - mazie podiņi ir vienreizēji!
Tomēr galvenais restorāna trumpis ir un paliek steiks! Krievijā pārtikas produkti lielākoties tiek importēti no ārzemēm, tāpēc krievu zemniecībās audzētus lopiņus vai sietus sierus, visticamāk, neizdosies nogaršot. Taču tas nebūt nemazina Stroganoff Steak House maltītes kvalitāti. No Austrālijas vestā gaļa tiek īpaši pagatavota - uz labākās steiku cepšanas iekārtas, kādu kulinārijas spečuki vien varētu iedomāties. Uz oglēm ceptais antrekots no sausās nobriedušās gaļas ir perfekts - mazliet kraukšķīga ārpuse un vienreizēja tekstūra!
Mielojoties šai steiku namā, grēks nenobaudīt jaunlopa stroganovu. Pēc senas receptes pagatavotā maltīte šodien guvusi atpazīstamību neskaitāmu gardēžu vidū citviet pasaulē. Turpat pie galdiņa jūsu acu priekšā tiek pagatavota jaunlopa fileja, pasniedzot to ar apceptiem sīpolu gredzeniem, marinētu gurķi, baravikām un baltvīna mērci. Excellent!
Jēra ribiņas ir nemazāk lieliskas! Līdzīgi kā citi ēdieni šai restorānā, tās tiek pasniegtas uz viena, bet piedevas - atsevišķa šķīvja. Nav iespējams atteikties arī no ugunskura kartupeļiem. Cepti ar visu miziņu, tie ir pasakaini kraukšķīgi un teju labākie, kādus nācies ēst. Ak, jā, un vēl kartupeļu biezenis, krēmīgs un bagāts... Mmm... gardi!
Atmosfēra ir klusa, bet darbīga - cilvēku ir daudz un te mēdz ieklīst arī biznesa vides cilvēki, lai nodotos darbam sava klēpja datora sabiedrībā. Apkalpošana ir perfekta un vīnu izlase - gana pieklājīga. Turklāt steiku cenas atrodamas arī uz tāfeles pie sienas. Saglabājot senās gaļas svēršanas tradīcijas, svars rakstīts ne vien gramos, bet arī mārciņās. Viens liels un labs gaļas gabals maksā aptuveni 15 līdz 17 Ls (smieklīga cena kvalitātei, kas šeit tiek piedāvāta!), bet kopējais rēķins sasniedz aptuveni 30 līdz 40 dolārus.
Atvērts no 12.00 līdz pēdējam apmeklētājam
No.4 Konnogvardeisky Boulevard, Saint Petrersburg
Tel.: (812) 315-55-14, 970-02-92
E-pasts: steak@restoran.ru, info@stroganoffsteakhouse.ru