GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Barselona

Baudītāja ceļvedisFoto galerijasEsenceKultūraKur nakšņotKur paēst· Stila krējums· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Leģendāra klasika· Vietējais kolorīts· Kur iedzert vīnu· Labākais saldējums· Labākās pusdienas· Labākās tapas· Ēstuve – piedzīvojums· Must-VisitKur iepirktiesMaršrutiSpa un labākie saloni

IZVĒLIES OBJEKTU

EnigmaGreen SpotHoja SantaBar CanetePAKTATicketsBoqueria tirgus ēstuvesRestaurant En VilleTintoreria DontellQuimet & QuimetS'eatingBig FishLa ParadetaCerveceria CatalanaPassadis del PepAbac restorānsTapa C24Comerc 24Casa CalvetMirablauKlubs OmmsessionGelateria ItalianaLa FlautaSet PortesCal PepFlamantGaig« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · spānija · Barselona · Kur paēst ·

Hoja Santa

Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Hoja Santa

Aizmirstiet par Tex-Mex, meksikāņu virtuve ir teju neticams garšu piedzīvojums, ne velti tā šobrīd kļuvusi par gastronomijas pasaules jauno iedvesmas teritoriju. Turklāt, ņemot vērā iepriekšējos stereotipus – tā ir arī gana auglīga augsne visdažādākajiem eksperimentiem, tādējādi satriecot pīšļos visus iepriekšējos priekšstatus par lēto meksikāņu fast-food. Ja vēlaties par to pārliecināties paši, Alberta Adrijas Barselonas gastronomijas impērijas svaigākais jaunpienācējs ir meksikāņu restorāns Hoja Santa.

Foto: Hoja Santa

Ideja to atvērt radusies Meksikas ceļojuma laikā, kurā Adrija devies kopā ar tagadējo restorāna šefpavāru, meksikāni Paco Méndez, kurš savulaik strādājis arī leģendārajā brāļu Adriju El Bulli. Hoja Santa ēdienkarte dēvējama par avangarda gastronomijas tehniku un meksikāņu virtuves tradīciju laikmetīgām laulībām. Piedzīvojums ir viss – gan garšu un tekstūru spēles, gan dizains uz šķīvja, vienlaikus nekļūdīgi ļaujot noprast, ka virtuves asinsrites fundaments šeit tomēr ir tikai un vienīgi Meksika. Pārsteidzoša garšu piesātinājumā un daudzveidībā. Restorāna nosaukums Hoja Santa aizgūts no meksikāņu garšauga, kura zaļās sirdsformas lapas tiek asprātīgi apspēlētas arī virtuvē. Kā jau visos Alberta Adrijas restorānos, neiztrūkstošas ir arī slavenās El Bulli “šķidrās” olīvas, kas te ir koši zaļas un ar izteikti meksikānisku buķeti. Savukārt meksikāņu virtuves klasika – Cēzara salāti, še pārtapusi miniatūrā viena kumosa versijā, tradicionālo vistas gaļu aizstājot kraukšķošai grillēta cāļa ādiņai, kas ir tik plāna, ka teju nojaušama...

Av. de Mistral, 54
www.hojasanta.es

02/2016

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: