Hoja Santa
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Aizmirstiet par Tex-Mex, meksikāņu virtuve ir teju neticams garšu piedzīvojums, ne velti tā šobrīd kļuvusi par gastronomijas pasaules jauno iedvesmas teritoriju. Turklāt, ņemot vērā iepriekšējos stereotipus – tā ir arī gana auglīga augsne visdažādākajiem eksperimentiem, tādējādi satriecot pīšļos visus iepriekšējos priekšstatus par lēto meksikāņu fast-food. Ja vēlaties par to pārliecināties paši, Alberta Adrijas Barselonas gastronomijas impērijas svaigākais jaunpienācējs ir meksikāņu restorāns Hoja Santa.
Ideja to atvērt radusies Meksikas ceļojuma laikā, kurā Adrija devies kopā ar tagadējo restorāna šefpavāru, meksikāni Paco Méndez, kurš savulaik strādājis arī leģendārajā brāļu Adriju El Bulli. Hoja Santa ēdienkarte dēvējama par avangarda gastronomijas tehniku un meksikāņu virtuves tradīciju laikmetīgām laulībām. Piedzīvojums ir viss – gan garšu un tekstūru spēles, gan dizains uz šķīvja, vienlaikus nekļūdīgi ļaujot noprast, ka virtuves asinsrites fundaments šeit tomēr ir tikai un vienīgi Meksika. Pārsteidzoša garšu piesātinājumā un daudzveidībā. Restorāna nosaukums Hoja Santa aizgūts no meksikāņu garšauga, kura zaļās sirdsformas lapas tiek asprātīgi apspēlētas arī virtuvē. Kā jau visos Alberta Adrijas restorānos, neiztrūkstošas ir arī slavenās El Bulli “šķidrās” olīvas, kas te ir koši zaļas un ar izteikti meksikānisku buķeti. Savukārt meksikāņu virtuves klasika – Cēzara salāti, še pārtapusi miniatūrā viena kumosa versijā, tradicionālo vistas gaļu aizstājot kraukšķošai grillēta cāļa ādiņai, kas ir tik plāna, ka teju nojaušama...
Av. de Mistral, 54
www.hojasanta.es
02/2016