GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Malta

Baudītāja ceļvedisFoto galerijasEsenceKur nakšņotKur paēstLietas, kas jāizdaraVērts zinātInsider's view

IZVĒLIES OBJEKTU

Insider: Patti un Guiseppe PiazziInsider: Brian Grech« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Insider's view · Eiropa · malta · Malta

Insider: Patti un Guiseppe Piazzi

0 ATSAUKSMES

Insider: Patti un Guiseppe Piazzi

Gozo un dzīves vienkāršība

Teju četrdesmit gadus pavadījuši modes biznesā, Patti un Guiseppe Piazzi pirms vairākiem gadiem tam pielika punktu un pilnībā pārcēlās uz dzīvi Gozo. Deviņdesmitajos gados, kad abi te ieradās pirmoreiz, Džuzepe, kura kaislība ir vecas mājas, iegādājās 400 gadus vecu īpašumu, kuru abi sākotnēji bija iecerējuši kā vasaras māju. Šobrīd Thirtyseven ir viena no šarmantākajām Gozo naktsmītnēm jeb kā viņi paši to dēvē – ne-viesnīca. Tajā ir tikai četras istabas un katrai no tām ir savs raksturs un stāsts - Gozo sajūtu, abu modei pietuvinātās pagātnes un neskaitāmo ceļojumu inspirēts. Tādējādi arī pašai naktsmītnei topot par savveida ceļojumu ceļojumā. Patti rītos pati servē viesiem brokastis, Guiseppe viņus savā laivā vadā pa apkārtnes mazajiem līcīšiem, labākajām snorkelēšanas un niršanas vietām. Abi atzīst, ka tā ir laime – dzīvot tik vienkāršu dzīvi šeit. Īpaši pēc tik trauksmainas un komplicētas, kāda tā abiem bijusi iepriekš. Miers, rimts laika plūdums un absolūta oāzes sajūta ir galvenās vērtības, ko viņi tagad cenšas sarūpēt arī saviem viesiem. Pa šiem gadiem izpētījuši teju katru mazās salas kvadrātmetru, viņi ir vieni no labākajiem padomdevējiem tiem, kas ceļojot grib baudīt nevis skriet; ieraudzīt, nevis tikai pamanīt. Lūk, daži Patti ieteikumi:

“Gozo ir ļoti maza sala – te brauc tie, kuri vēlas pilnīgu atpūtu jeb tie, kurus saista ūdens un laivas. Smilšainu pludmaļu Gozo nav, toties ir mazi līcīši. Daba te ir ļoti skarba, taču tā ir brīnišķīga. Ideāla ekotūrisma cienītājiem – pārgājieniem, trekingiem, braukšanai ar divriteni. Turklāt ūdens ir neticami dzidrs – paradīze nirējiem.

Netālu no mums atrodas Sannap klintis. Brīnišķīgs divu stundu pārgājiena maršrtuts – varat aiziet līdz pat Xlendi līcim, kur nesen tika atklāta jauna promenāde. Ļoti skaistas ir arī Sannat klintis – tās atrodas dabas parka teritorijā, kur migrācijas laikā apmetas putni. Dodoties lejup, nonāksiet mazā līcītī - Kantra bay, tur ir fjords ar tirkīzilu ūdeni. Fantastiska vieta! Taču visskaistākā pludmale Gozo, manuprāt, ir San Blas beach. Lai līdz tai nokļūtu, apmēram piecas, septiņas minūtes jāiet lejup pa klinti – cauri apelsīnu birzij. Pavasarī tie vienlaikus zied un ir pilni ar augļiem. Ūdens San Blas pludmalē ir kristāldzidrs, man patīk te atnākt ar grāmatu, sēdēt atspiežoties pret klintīm un lasīt. Pludmalē ir arī neliela ēstuve, kur saimnieko puisis vārdā Stīvs, viņš gatavo brīnišķīgus hot dogs. Skaista ir arī Xwenji bay, kur sākas Salt Pan – tā atrodas salas otrajā pusē un klintis tur ir ļoti plakanas. Lieliska vieta pastaigai. Uz Gozo braukuši un praktizējuši daudzi jogas meistari – viņi saka, ka salai piemīt īpaša, ārstējoša enerģija.

Viens no salas noslēpumiem ir arī Mgarr ix – Xini, mazs līcītis, kur atrodas neliels fjords. Šarmants pāris - Noels and Sandra, te atvēruši mazu restorānu Rew Rew, kurā viņi grillē ļoti svaigas, tikko no jūras izvilktas zivis. No langustīniem līdz omāriem. Pats līcītis ir ļoti skaists – var pasauļoties, nopeldēties un pēc tam ieturēt pusdienas ar glāzi vīna. Otra “slepenā adrese” ir Gleneagles  bārs -  pa ceļam uz ostu. Absolūta Hemingveja atmosfēra. Varat malkot kokteili, sēdēt un vērot ostā ienākam kuģus, prāmjus, laivas, jahtas. Savukārt labākā zivju zupa Gozo rodama Ta Karolina – restorāns ir ļoti mazs, vien ar divpadsmit galdiņiem. Tas atrodas Xlendi, ēdienkarte ir ļoti vienkārša – grilēta zivs, salāti, taču viss ir tik lielisks, ka šajā vietā jūs noteikti nevarat kļūdīties.

Gaļas ēdienu cienītājiem noteikti jādodas uz D Bistro (Qala) – te tiek servēts labākais ribaja steiks uz salas. Kolorīta atmosfēra, turklāt pats saimnieks vienmēr ir uz vietas un cita starpā gatavo arī lielisku picu.

Dzīvojot uz mazas salas, jūs iemācāties novērtēt mazo lietu skaistumu un arī to pamanīt. Manuprāt, vislielākā Gozo dāvana ir dzīves vienkāršība. Iespēja dzīvot un darīt lietas bez steigas.  Ja aizejat uz pastu, tur visi ir priecīgi un saka labrīt. Ja pārtikas veikalā nejauši aizmirstat savu somu, kāds noteikti piezvanīs, ka tā ir atrasta, lai neuztraucaties. Te tikpat kā nav zādzību un daudzi vietējie durvis atstāj neaizslēgtas. Tas ir brīnišķīgs veids kā dzīvot, tiesa, lielpilsētas ikdienā to jau sen esam aizmirsuši.

Tāpēc esmu jo laimīgāka, ka varu būt šeit. Saikni ar modes biznesu pilnībā neesmu zaudējusi, taču tā ir neliela. Joprojām ik pa mirklim nodarbojos ar producēšanu – vairākas fotosesijas ir tapušas arī Gozo. Tostarp franču modes namam Chloe. Taču uzskatu, ka mirklī, kad pieņemat lēmumu kaut ko pamest, jūs vairs nesvārstāties turp un atpakaļ. Mēs četrdesmit gadus esam bijuši modes biznesā, izbaudot arī tā dēvētos zelta laikus – astoņdesmitos. Tas bija fun. Šobrīd modes pasaule ir pilnībā mainījusies – kļuvusi vairāk biznesa, luskusa orientēta. Nesen biju Milānā - viss ir ātrs un agresīvs, naudas ir krietni mazāk nekā agrāk – skarba izdzīvošana. Visi saka – la crise, la crise – krīze, krīze, taču es domāju, ka tas drīzāk ir pilnīgi cits veids, kā dzīvot, kas cilvēkiem jāiemācās. Kā arī pilnīgi citādas prioritātes, kurām atbilstoši jums jāpakārto arī sava dzīve. Man ir 53 gadi un esmu šeit atklājusi dzīves rāmo plūdumu, par kura eksistenci iepriekš pat nenojautu. Vienmēr biju starp lidmašīnām, vienmēr ar savu blackberryHi, Hello, How are you? utt.  Es to mīlēju un man ir bijusi fantastiska karjera, taču, manuprāt, ir brīdis, kad jums jāpasaka sev, ka laiks piezemēties.

Pati gatavoju viesiem brokastis. Ceļos piecos, cepu kruasānus. Es neraugos uz to kā uz darbu, drīzāk – kā pateikt labrīt saviem viesiem. Jūs jau zināt kā ir rītos – kāds pasveicina, kāds apskauj, es visiem pasniedzu brokastis. Turklāt šī nav vieta, kur cilvēki nokļūst nejauši, parasti ir bijis zināms meklēšanas process līdz viņi mūs ir atraduši. Daudzi atgriežas un ar daudziem pēcāk kļūstam draugi.”

Šovasar blakus Thirtyseven durvis vērs arī Thirtyfive – trīs istabu naktsmītne ar laikmetīgā dizaina akcentu, tās istabu interjeram (New Delhi Suite, Marilyn Suite, Tokyo Penthouse) iemiesojot kosmopolītisku krustceļu sajūtu. Gluži kā pašiem nelielās naktsmītnes viesiem, kuri te sabirst no visām pasaules malām.

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: