GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Evora

IZVĒLIES OBJEKTU

« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

· Eiropa · portugāle · Evora

Taberna Tipica Quarta-Feira

Autors: Kristīne Plūksna0 ATSAUKSMES

Alentežo provinces centrs - Evora, tāpat kā daudzas citas Portugāles pilsētas, ir izdzīvojusi bezgalgaru vēsturi un visdažādākās etniskās piederības iedzīvotājus: ķeltus, romiešus, barbarus, maurus, kristiešus. Pateicoties pilsētas ekonomiskās nozīmības kritumam 16. gs. beigās, kā arī tam, ka 1755. gada zemestrīce Evoru atšķirībā no citām Portugāles pilsētām tikpat kā neskāra, pilsētas centrālā, ar mūri apjoztā, daļa ir saglabājusies gandrīz nemainīga no 16./17. gs. Līdz ar to tā vislabāk reprezentē Portugāles zelta laikmetu un ar savām vienādajām, balti dzelteni krāsotajām mājām un šauro ieliņu tīklu ir unikāla uz visu pārējo Portugāles pilsētu fona.
Evora tiek uzskatīta arī par vietu, kur vislabāk iepazīt Alentežo reģiona virtuvi. Taberna Tipica Quarta-Feira ir vizuāli nepretenciozs, bet garšas, baudas un apkalpošanas ziņā izcils krodziņš. Klīstot pa šaurajām ieliņām, kuru izkārtojums kartē izskatās pēc racionāla plānojuma, bet realitātē - pēc labirinta, šo vietu nav viegli atrast, un pat nonākšana uz pareizās ielas vēl neko negarantē. Krogam var paiet garām, to pat nepamanot, jo neko vairāk par gluži ikdienišķām durvīm un tām blakus uz sienas ar flīzītēm izliktā vietas nosaukuma jūs šeit neieraudzīsit. Toties iekšā viss ir gandrīz kā mājās, pavisam pieticīgs, bet omulīgs interjers - daži galdiņi, antīkas bufetes un eksotikai arī pāris milzu eļļas krūkas. Krodziņa jaukais saimnieks šeit ir gan viesmīlis, gan pavārs, gan laika kavētājs, un ne brīdi nepamet sajūta, ka esat viņa personīgie viesi viņa personīgajā ēdamistabā. Jo arī maltīte, kuras kvalitāte tā arī palika nepārspēta visā mūsu ceļojuma laikā, nav gluži kā parastā restorānā, bet kā mājas viesībās: ēdienkaršu šeit nav, no otrajiem tiek piedāvāts tikai viens ēdiens, tas arī pasniegts ne katram atsevišķi, bet lielos traukos, no kuriem katrs pie galda sēdošais var ņemt tieši tik, cik viņam gribas.

Lai arī saimnieka angļu valoda bija ļoti minimāla, lai neteiktu, ka nekāda, tomēr sarunāties mēs varējām diezgan labi, un pat saprast, ka tas, ko mēs ēdam, ir Alentežo melnās cūkas cepetis. Vīnu viņš atnesa bez prasīšanas, uzreiz un arī bez izvēles iespējām. Ja esi Alentežo, tad bez jautājumiem ir jādzer Alentežo vīns. Lieki piebilst, ka vīns bija izcils un kā jau Portugālē pierasts - nesamērīgi lēts. Bet, kad vīns bija izdzerts un melnā cūka pieveikta, mums katram priekšā pēkšņi parādījās mazītiņas glāzītes, kurās saimnieks no divām palielām karafēm mums kaut ko ātri salēja - meitenēm tas izrādījās vietējais liķieris, bet puišiem - vietējā kandža. Un varat būt droši, ka neizdzerot vismaz pāris šādas glāzītes, no šīs vietas jūs laukā neizlaidīs (turklāt neliks par to maksāt ne centa).

Rua do Inverno 16
Tel.: 266 707 530

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: