GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Kenta

Baudītāja ceļvedisKur paēst

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · apvienotā karaliste · Kenta · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

The Sportsman

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

The Sportsman

Restorāns The Sportsman atrodas piejūras pilsētiņā Vitsteiblā (Whitstable) – Anglijas dienvidaustrumos. Jau laikus pēc labākā šī reģiona restorāna iztaujājos The World's 50 Best Restaurants asociācijā, tāpēc pilnībā paļāvos. The Sportsman vilties nelika. Savulaik šajā vietā ar tādu pašu nosaukumu - The Sportsman, atradās vietējo iemīļots krodziņš, kura veidols nemainīgs saglabāts arī šodien. Vecas koka grīdas, kaili ozolkoka, ķirša vai riekstkoka galdi bez galdautiem, baltas sienas bez smagām dekorācijām un ārkārtīgi neformāla atmosfēra. Taču ēdiena kvalitāte - Michelin vērta.

Saprotams, piejūras restorāns savu piederību jūrai iztur līdz galam - ne tikai ēdienkartē lieliski sabalansējot gaļas un veģetāros ēdienus ar zivju un jūras velšu piedāvājumu, bet arī virtuvē izmantojot tikai un vienīgi svaigu jūras sāli, kas tiek sagatavots turpat restorāna pagalmā, kad to vēl mitru liek saulē žāvēties. Arī sviestu pie dabiskā ierauga maizītes šeit gatavo uz vietas.

Jau aperitīvā iespējams izbaudīt izteiksmīgu lokālo garšu esenci – sākot no austerēm un beidzot ar cūkas pavēderi sinepju mērcē, ar ko jūs cienās turpat pie bāra.

Ēdienkartes The Sportsman nav, tāpēc uzreiz acīm uzmeklējiet menu tāfeles. Šefpavārs skaidroja, ka produkti restorānā uzglabāti netiek, tāpēc var gadīties, ka atsevišķs piedāvājums no dienas svaigi rūpētajām veltēm jau būs beidzies. Ja netiksiet skaidrībā, ko īsti izvēlēties, šefpavārs jums panāks solīti pretim ar nelielu degustāciju un lieliskiem stāstiem.

Te divi ieteikumi, ko izvēloties vērts ņemt vērā – noteikti nobaudiet absolūti svaigo raju, lēni atdalot to no asakas, kā arī šejienes izcilo desertu piedāvājumu. Un ticiet man, plānotās pusotras stundas vietā – četras izgaisīs kā vīna malks.

Starp citu, vīnu izvēle The Sportsman nav liela un 80% vīnu cena ir zemāka par 20 mārciņām.

The Sportsman Faversham Road Seasalter Whitstable Kent CT5 4BP
T.: 01227 273370
contact@thesportsmanseasalter.co.uk
www.thesportsmanseasalter.co.uk

08/2012

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: