Labākais restorāns Liverpūlē! Arī tā atrašanās vieta - pilsētas pirmā boutique viesnīca, ir gana iespaidīga. 1860. gadā Venēcijas palazzo stilā celtā Hope Street Hotel ierīkota izbijušas kariešu rūpnīcas telpās. Tā atrodas uz pilsētas galvenās un dzīvākās ielas, kura vēl pirms gadiem desmit krietni vien atgādināja pašmāju Maskavas rajona pamestos graustus. Hope Street ir mājvieta gan Liverpūles Karaliskajai filharmonijai, gan 60-to gadu pielūgsmes objekta Pola Makartnija pirmajai skolai. Tajā nu ierīkots Izpildītājmākslas institūts (The Liverpool Institute For Performing Arts). Elegantajā kompānijā lieliski iederas arī The London Carriage Works. Moderns interjers, uzkrītoši daudz stikla dekorāciju, dažas no kurām mazliet atgādina līstoša ūdens sienu, un siera tekstūras fotogrāfija iepretim galdiņiem. 2003. gada decembrī atvērtajā restorānā viss čum un mudž - piektdienas un sestdienas vakaros brīvu galdiņu nav, aiz lielajiem logiem plūst satiksme, bet lounge dīvāniņos sasēduši tie, kas bagātīgas maltītes vietā dod priekšroku vieglām uzkodām, sendvičiem (arī tos šeit pasniedz!) un vīnam. Vienkārši sēdi un baudi! Tūristu Mekas statuss Liverpūlei gājis secen, tāpēc ārpilsētas viesi te iemaldās reti. Dažiem gan laimējas sazīmēt arī kādu no filharmonijā koncertējošām zvaigznēm vai pat paša Tonija Blēra sievu. Prasiet, kam gribat, taču ikviens sevis cienīgs liverpūlietis The London Carriage Works galveno kulinārijas meistaru atzīs par cienījamāko pilsētā. Galvenokārt tamdēļ, ka Paul Askew palicis uzticīgs gandrīz tikai vietējo ražotāju produkcijai. Labākie no Francijas un Itālijas gastronomiskajiem šedevriem ēdienkartē ieklīst vien retu reizi. Virtuve ir patiešām izmeklēta, turklāt ēdienkartē norādīta arī konkrēta vistas, cūkas vai kāda cita lopiņa šķirne un izcelšanās vieta. Pārsteigumi ilgi nav jāgaida. Barkham zilais siers ar svaigiem, apceptiem valriekstiem, cigoriņiem un āboliem ir vairāk kā tikai dievīga uzkoda. Tāpat jūras ķemmītes ar ziedkāpostu purée un rozīņu mērci. Mmm.... Rudens zivju assiette (trio) apvieno labāko un svaigāko, kas vien atrodams - uz lēcām nolikts jūras velns, uz svaigu kukurūzu purée - fantastiski mīksts kalmārs, un uz topinambūra - gabaliņš barbes. Excellent! Grēks nenobaudīt ar apceptiem kartupeļiem, karamelizētiem āboliem un jaunajām bietītēm pasniegtu durock. Tā ir viena no vecākajām cūku šķirnēm, kuras garša ne tuvu nelīdzinās lielveikalu masveida ražojumiem. Turklāt, sekojot restorāna politikai - pirkta tikai un vienīgi no vietējiem lauksaimniekiem. The London Carriage Works pasniegtā durock ribiņa ir gluži kā tikko nogriezta bērza vai ozola ripa - sulīga un smaržīga... Turklāt ēdienkartē ieteikts arī šai maltītei piemērotākais dzēriens - Vestonas bioloģiskais sidrs. Iespējams, par šīs vai kādas citas maltītes baudījumu apvaicāsies pats šefpavārs. Ēdienus Paul Askew gan nepasniedz, taču draudzīgai komunikācijai kāda minūte noteikti atradīsies. Īpaši padomāts par veģetāriešiem un siera mīļotājiem. 21 siera veids, no kuriem lielākā daļa ir vietējais ražojums! Arī veģetārā maltīte neaprobežojas vien ar ierasto mozzarella bumbiņu un tomātu. Tradicionālu vērtību cienītājus iepriecinās fish&chips, bet kā īpašs pārsteigums ir dienas loms - par tirgus cenu! Turklāt nekad iepriekš nav zināms, kas konkrētajā dienā būs uzķēries. Lai arī vietu The London Carriage Works ir vairāk kā 100 (ieskaitot lounge), galdiņu nedēļas nogalei ieteicams rezervēt jau iepriekš. Uzkodas maksā no GBP 8,50 līdz GBP 22. Bet viesnīcas pagrabstāvā atrodas arī bārs.
Hope Street Hotel 40 Hope Street Liverpool, L1 9DA Tel.: 0151 705 2222 Fakss: 0151 707 9292 E-pasts: eat@hopestreethotel.co.uk