GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Londona

Baudītāja ceļvedisCitādi maršrutiEsenceKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesVērts zinātLabākie klubiFilmaInsider's viewKultūras afiša

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · apvienotā karaliste · Londona · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

CUT

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

CUT

CUT ir amerikāņu zvaigžņu restorānu dibinātāja, „Oskara" balvas banketu rīkotāja un prezidenta Baraka Obamas favorīta pavārmākslā - Volfganga Paka (Wolfgang Puck) uznāciens uz Eiropas restorānu skatuves. CUT pavisam nesen iekārtojies bijušajās Playboy kluba telpās un ir daļa no 30. gadu glamūra piesātinātās The Dorchester viesnīcas, kas atrodas vienā no skaistākajām Londonas ielām - 45 Park Line. CUT savas aprises laideni iezīmējis visa viesnīcas pirmā stāva garumā, un restorāna septiņdesmit sēdvietas izkārtotas - teju galu no gala nesaredzamā, garā un šaurā galerijā.

CUT ir moderns amerikāņu steiku restorāns, kurā līdzās augstvērtīgas un izmeklētas gaļas fundamentam, rodams piedāvājums arī veģetārā ēdiena un jūras velšu cienītājiem. Taču, pirms nonākt pie Amerikas, Austrālijas, Jaunzēlandes un Čīles mazo audzētavu izcilā liellopu gaļa baudījuma, vērts novērtēt CUT komplimentu un starteru sniegumu.


Foto: CUTFoto: CUTFoto: CUT

Kas gan var būt labāks kompliments par meistarīgi izvirpotām garām un kraukšķīgām Parmezāna siera standziņām, kam seko tunzivs tartars wasabi-aioli mērcē ar repša ikriem - tas gluži kā rīta modinātājpulkstenis liek strauji atmosties visām garšas kārpiņām. Un izcilie miniatūrie Wagyu liellopa burgeri, mmm...! Starp citu, pat maizīte šeit ir labākā no labākās, savukārt līdzās parastajam sviestam, variet nobaudīt arī jūras zāles sviestu.

Foto: CUTFoto: CUTFoto: CUT

Taču, ja kā starteris seko stobrkaula smadzeņu crème brûlée ar sēņu marmelādi - pašā kaula podiņā, tad vakars jau ir izdevies! Vēl tik var paniekoties ar kaulu smadzeņu klimpām un kārvelēm liellopa astes buljonā, vai sviesta salātiem ar avokado, Shropshire zilo sieru un garšaugu vinegretu, un tad jau ķerties pie paša galvenā - izcilas gaļas!

Foto: CUTFoto: CUTFoto: CUT

CUT piedāvājumā ir gan dry age (noturēta 35 dienas - labā ventilācijā -2 grādu temperatūrā), gan wet age (noturēta dažas dienas vakuumā) gaļa. CUT fantastisko steiku apdegumu garantē gatavošanas pēdējās minūtes 650 °F karstumā. Tad nu ar nepacietību sagaidu New Yorks Sirloin un Petit Cut Filet Mignon no Amerikas mazajām liellopu audzētavām. Fantastiski!

Vislabākā cūkgaļa, protams, ir tā, kas nāk no Ibērijas - tā, kas tiek audzēta, lopiņus barojot ar ozolzīlēm - pareizai garšai un mīkstumam, ko CUT var pilnasinīgi izbaudīt! Un, protams, CUT kulminācija ir rozā un dzīslotā kā marmors - Wagyu liellopa gaļa - dažādās tās variācijās. Šiem visiem gaļas kārdinājumiem klāt iespējams pasūtīt dažādas mērcītes (Wasabi-Yuzu Kosho Butter, Whole Grain Mustard, Beamaise u.c.) un piedevas (Bone Marrow, Wild mushrooms, Fried organic Egg u.c.).

Ja esat ne tikai labas gaļas cienītājs, bet arī piederiet tiem, kas alkst uzmanības, šī nudien ir īstā vieta, kurp doties. CUT viesmīļi sastājuši garā rindā sveicinās un klanās kā hercogam, kas atgriezies pēc gara un nozīmīga ceļojuma, un iespējams tik daudz sveicienu jūs vēl nekad nebūsiet atņēmis. Bezgala amerikāniskie small talk uzlidojumi turpinās arī visa vakara gaitā, līdz drīz vien domās jau sāku no tiem atgaiņāties, kā no mušām.

www.wolfgangpuck.com
45 Park Lane, Mayfair
Westminster
London

 

10/2011

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: