GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Londona

Baudītāja ceļvedisCitādi maršrutiEsenceKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesVērts zinātLabākie klubiFilmaInsider's viewKultūras afiša

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · apvienotā karaliste · Londona · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

Daylesford Organic in Notting Hill

Autors: Mārtiņš Rītiņš1 ATSAUKSME

Daylesford Organic in Notting Hill

Tā vien šķiet, ka lēdijas Bamfordas un viņas vīra izlolotā organiskās un bioloģiski audzētās pārtikas filozofija drīzumā pārņems visu Londonu un, kas zina, varbūt visu Apvienoto Karalisti! Pavisam nesen, 2008. gada novembrī darbu sācis jauns Daylesford Organic restorāns-veikals Londonā, šoreiz Notinghilas rajonā. Pretēji saviem baltajā un aukstajā marmorā tērptajiem ciltsbrāļiem citviet pilsētā, šis Daylesford Organic palicis uzticīgs kokam un siltajiem materiāliem - tāds klasisks lauku interjers ar savam statusam atbilstošu publiku. Uz restorāna atklāšanu vien bija pulcējušies vietējie modes dizaineri, modeles, kā arī bioloģiskajai lauksaimniecībai tuvu stāvoši personāži. Lai vai kā, Daylesford Organic pamatā joprojām ir tas, kā dēļ „prātā jūk" restorānu kritiķi un šefpavāri visā pasaulē - vienmēr svaigi, sezonāli, tīri un bioloģiski audzēti produkti, kas galvenokārt nākuši no pašu saimniecības Cotswolds reģionā.
Sperot kāju pār Daylesford Organic slieksni, jau pirmajā brīdī skatam paveras viss iespaidīgais komplekss - vairākos stāvos izvietojušies Larder restorāns, Raw Bar, maizes bārs, saimniecības preču veikals un lete, aiz kuras gozējas bagātīgas un kārdinošas sviestmaizes līdzi ņemšanai. Līdzās tām, dažādi salāti, saceptas gaļas, sezonas dārzeņi, mērces, vīns un jau gatavi pusfabrikāti laika trūkumā nokļuvušajiem - tas viss tiek salikts īpašos traukos, kurus pēcāk iespējams atnest atpakaļ, lai „uzpildītu" no jauna. Videi draudzīga trauku rotācija nodrošināta pilnībā!
Turpat iepretim atrodas restorāns, kurā brokastis tiek servētas jau pulksten 8 no rīta. Tieši ap šo laiku kuplā skaitā sarodas vietējās mammas ratiņkrēslos, jo galu galā, kur gan labāk pārspriest šīsdienas jaunumus, ja ne pie pasakaini gardu brokastu galda. Un tās patiešām ir elegantas! Olu kultenis ar lasi un fantastiska visparastākās auzu pārslu putras prezentācija - glītā traukā ar plānām ābolu šķēlītēm, sviestu un ievārījuma trauciņiem līdzās. Izcila kafija, svaigi spiestas sulas un, protams, pašu cepta maize, kas atceļojusi no restorāna otrā galā esošās akmens krāsns. Tieši te, maizes bārā, čurkstoši un smaržīgi top visdažādākie kruasāni, kūkas, bulciņas, brioši un pat picas. Pasūti, kādu vien vēlies. Ideāla vieta vieglai pasēdēšanai un kokteiļiem pirms maltītes.
Raw Bar meklējams Daylesford Organic zemākajā stāvā. Tieši tā - viss ir absolūti jēls. Kā zivju, tā gaļas un dārzeņu uzkodas, kraukšķīgās šitaki sēnes ieskaitot. Bet mazliet nostāk iekārtota „mājas nodaļa" ar gaumīgu un ļoti īpašu saimniecības preču klāstu, kurā atrodami arī videi draudzīgi bioloģiskie trauku mazgāšanas līdzekļi, dārza piederumi, amatniecības izstrādājumi, apģērbi, grāmatas par un ap Slow Food filozofiju u.c.
Starp citu, rezervējot galdiņu, palūdziet to īpašo vietu pašā augšā, no kuras paveras lielisks skats uz visu Daylesford Organic notiekošo - kā cilvēki nāk, iet, ēd un iepērkas...

208 - 212 Westbourne Grove
Notting Hill, London,W11 2RH
Tel.: 020 7313 8060
www.daylesfordorganic.com

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Inta

Apmeklēja: no 31. jūlija piecas dienas nedēļā 8 stundas

Zinot visu restorāna aizkulises, iespurdzos par to saldkāri aicinošo rakstu. Tajā pašā laikā - nav ne drusciņ samānīts. Ēdiens ir vairāk kā garšīgs! un ja būtu vienkāršs garāmgājējs, visticamāk būtu starp tiem, kas gaida rindā, lai iegūtu iespēju apsēsties pie galdiņa. Lai veselība lēdijai Bamfordei!

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: