GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Londona

Baudītāja ceļvedisCitādi maršrutiEsenceKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesVērts zinātLabākie klubiFilmaInsider's viewKultūras afiša

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · apvienotā karaliste · Londona · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

L’Atelier de Joël Robuchon

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

L’Atelier de Joël Robuchon

Izcils gardēžu restorāns, kas lepojas ne vien ar Mišelina zvaigzni, bet arī vienu no slavenākajiem franču kulinārijas meistariem - Joël Robuchon. Viņa restorāni atrodami arī citviet pasaulē - Ņujorkā, Honkongā, Parīzē, Tokijā u.c. Līdzīgi kā tajos, arī Londonas L'Atelier maltīte ir gluži kā vesels piedzīvojums. Ienākot restorānā, par vieglu orientēšanos jāaizmirst. Patumšās telpas slēpj uzņemšanas daļu un vienu no restorāna zālēm. Zinātkāri pētot restorānu, paskatieties arī lejup - tieši zem kājām caur stikla grīdu redzama rosība konditorejā. Sajūta, kā bradājot rozā cepumiņiem un kūkām tieši pa virsu.
Pēc savdabīgās priekštelpas apbrīnošanas L'Atelier apmeklētāji veikli tiek pavadīti uz liftu, jo, kamēr galdiņš vēl nav sagatavots, mazliet jāuzkavējas lounge zālē. Tā ir moderna, tumša un ietērpta jutekliski sarkanmelnos toņos. Cilvēku, ka mudž, tāpēc apsēsties iespējams vien pie pašas bāra letes. Kur nu vēl labāk! Nekomerciālie un augstvērtīgie dzērieni, kādus citviet nebūsi redzējis, gozējas turpat acu priekšā. Domādams neizdomāsi, no kurienes Robuchon tos atvedis, tāpēc atliek vien nobaudīt. Un free dinner kokteiļi ir satriecoši! Nekādu lēto un garlaicīgo „Sex on the Beach" vai „Harvey Wallbanger". Katrs no dzērieniem ir ekskluzīvs mākslas darbs, kuram analoga nav nekur citur. Plašā dzērienu karte radīta tieši šai vietai. Pat pasniegšanas veids ir oriģināls - uz rozes ziedlapiņas vai kopā ar svaigu gurķīti (reizēm avokado). Tas gareniski pārgriezts, izgrebts un piepildīts ar sorbetu! Gluži nemanot, prātā iešaujas Normana Fostera dizainētais „gurķis" (The Gherkin) jeb viena no modernākajām Londonas augstceltnēm...
Kad galdiņš sagatavots, ciemiņi ar liftu tiek nogādāti restorāna zālē. Pilnīgā neziņā, kurā stāvā tā atrodas... Arī te valda tumšs un mūsdienīgs minimālisms. Publika mazliet uzcirtusies un gatava mieloties. Apkalpošana ir lieliska! Draudzīga un sirsnīga, tajā nav ne miņas no snobisma, lai gan cenas varētu liecināt par pretējo. L'Atelier ir un paliek gardēžu restorāns. Tieši garšu spečuki vislabāk pratīs novērtēt šejienes šedevrus. Un tie patiešām ir iespaidīgi! Kraukšķīgie cepumi, ko pasniedz ar sviestu un olīveļļu, ir tik plāni un caurspīdīgi, ka, šķiet, nav nekā trauslāka par tiem. Arī foie gras ar trifeļu želeju un parmizāna putām ir teju labākais kompliments, kādu esi ēdis.
Dārzeņu salāti par 15 latiem? Zinātkāre ir neizturama - kā kaut kas tik vienkāršs var maksāt tik daudz? Taču burkānā ietītie sparģeļi, redičio, fenhelis, sicīliešu tomāti un selerija ar kaltēta tomāta cepumu apakšā ir katra iztērētā centa vērti. Pagatavots īpašā „zero gravity" tehnikā, burkāns nav jēls, taču pilnībā saglabājis savu tekstūru, krāsu un kraukšķīgumu.
Ne mazāk kraukšķīgi ir trīs brikešu mīklā ietītie langustu gabaliņi ar estragona mērci. Tie ir tik svaigi, ka skaidri zini - tev ienākot, bijuši vēl dzīvi. Bet nākamās galdā tiek celtas deviņas vēžu astītes īpašā, no vēža čaulām pagatavotā mērcē (putās). Dārzeņu gabaliņi apgriezti neticami smalki, gluži kā mazas pērlītes (te ieguldīts tāds darbs!), padarot maltīti patīkami vieglu. Arī balodis ar svaigajām trifelēm ir tieši tāds, kādam tam jābūt, proti, pusjēls.
Jūsmot varētu vēl stundām ilgi - par izcilajiem teļa dziedzeriem ar spinātiem un melnsakni, varžu kājiņām ar ķiplokiem un par vīnu izlasi, kurā droši varat ļauties viesmīļa ieteikumiem. Cenas nav astronomiski augstas, turklāt veselas pudeles vietā varat pasūtīt arī tikai glāzi.
Taču tā vien šķiet, ka saldāko mirkli Joël Robuchon pietaupījis pašām beigām. Pirms deserta pasniegšanas restorāna konditors no maza podiņa viegli uzšņāpj zeltu uz ēšanai paredzētajām keramikas karotēm. Tās atnes uz īpašas akmens plāksnes. Gaisīgo sorbetu veido olu un miltu maisījums, kas lēnām trauciņā pūšas uz augšu. Atliek vien īstajā brīdī uz tā uzlikt mango sorbetu ar salsu, lai baltās putas sagumtu atkal lejup. Līdz ar pirmo kumosu vēderā nonāk arī zelts!
Noteikti nobaudiet Robuchon kunga paraksta ēdienu! Un ne jau tikai garšas dēļ. Baltās šokolādes bumbiņai lēnām tiek lieta pāri tumšā šokolāde. Protams, karsta. Plūstot uz šķīvja, tā vienlaikus kausē balto sniega pikuci, līdz tas sāk drupt un brūnais šķidrums turpina tecēt tā iekšienē. Te paslēpies saldējums. Bauda ir jau no skatīšanās vien!
Starp citu, sēdēt iespējams arī pie vaļējās konditorejas vai maizes galda, kas atrodas turpat restorānā zālē. Pašu maizi nes tieši no šejienes, nevis virtuves. Turklāt smarža burtiski atplūst līdz galdiņam.
Restorāns ir ļoti iecienīts. Cilvēki vakariņās ierodas pat pus 11 vakarā, tāpēc galdiņu noteikti iepriekš jārezervē. Cena - aptuveni 150 lati vienam cilvēkam (4 ēdieni, ar vīnu).

Atvērts katru dienu - Lunch - no 12:00 līdz 15:00
Dinner - no 17:30 līdz 23:00

13-15 West Street, London WC2H 9NE
Tel.: 0207 010 8600
E-mail: info@joelrobuchon.co.uk
www.joel-robuchon.com

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: