Maze Grill atvērts pavisam nesen, tikai šī gada aprīlī, taču jau īsā laikā kļuvis par vienu no iecienītākajiem turīgo Londonas gardēžu galamērķiem. Gordon Ramsay impērijai piederošais restorāns atrodas turpat līdzās ar Mišelina zvaigzni apbalvotajam Maze (tai pat ēkā), un arī Maze Grill virtuve ir Jason Atherton pārziņā. Galu galā viņam tik atliek no viena restorāna sliekšņa aiztipināt līdz otram! Slavenais britu šefpavārs ne vien izglītojies pie tādiem kulinārijas dūžiem kā Pierre Koffman, Nico Ladenis un paša Gordon Ramsay, bet nupat izdevis arī pavārgrāmatu. Tās recepšu pamatu veido produkti, kurus savā virtuvē atradīs ne tikai šefpavāri ar stāžu, bet jebkurš „mirstīgais". Ienākot Maze Grill, skatam paveras teju visa plašā restorāna zāle, kokteiļbāru ieskaitot. Gaišs, vienkāršs un mūsdienīgs minimālisms bez pretenzijām uz augsto dizainu. Te nāk, lai mielotos, nevis jūsmotu par interjera smalkumiem. Mazliet tālāk aiz īpaša stikla noslēpušies galdiņi, no kuriem pārredzama teju visa virtuve! Pieklusinot sarunas, var pat sadzirdēt, kā uz oglēm kārdinoši čurkst steiks... Izcili astoņkāji, kalmāri, jūras vilks un austeres, kuras ceptas tik karstā krāsnī, ka sarāvusies tikai plānā mīklas kārtiņa tai apkārt. Pati austere iekšpusē palikusi gluži neskarta un dzīva! Ne mazāk gards ir grilburgers - zem mīkstās maizes „cepures" paslēpies biezs, sulīgs un kapātas (nevis maltas) gaļas slānis. Perfekti! Taču Maze Grill galvenais trumpis ir steiks. Izcila gaļas šķirņu kolekcija - Casterbridge, Hereford, Aberdeen Angus, Creekstone prime U.S.D.A., kā arī viena no labākajām Wagyu šķirnes gaļām - Gold style. Tieši šiem lopiņiem dzīves laikā tiek nodrošināti teju karaliski apstākļi - masāžas, sakē, mūzika un nekāda stresa. Gaļa gluži kā marmors caurvīta smalkiem tauku pavedieniem. Ideāla steikam! Maze Grill restorānā to cep uz oglēm un pēcāk 650 grādu karstā grilā. Pat prezentācija noslīpēta līdz pēdējai detaļai. Tā sākas jau virtuvē, kur svaigie gaļas gabali sagūluši īpašā ledusskapī. Gluži kā stiklots plaukts aiz bāra letes. Ikviens var aplūkot savas vakariņas. Pēcāk viesmīlis, baltos dvielīšos ietītus, gaļas paraugus pienes tieši pie galdiņa. Siekalodamies klausies viņa stāstītajā un uz mirkli aizmirsti, ka pamatīga šķēle Wagyu Gold style izmaksā vairāk kā 100 mārciņas. Taču ir tā vērts! Jau pēc mirkļa uz koka dēļa tiek pasniegts brūns un sulīgs steiks, kam līdzās gozējas apcepts ķiploks un timiāna slotiņa. Mmm... gardi! Ļoti laba vīnu karte.