GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Londona

Baudītāja ceļvedisCitādi maršrutiEsenceKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesVērts zinātLabākie klubiFilmaInsider's viewKultūras afiša

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · apvienotā karaliste · Londona · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

Pollen Street Social

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Pollen Street Social

Ar šefpavāru Jason Atherton sastapos jau vietējo slavenību, politiķu un izcilas kulinārijas mākslas piekritēju iecienītajā restorānā Maze - Londonā. Tagad Londonas labāko restorānu maršruts mani atkal savedis kopā ar Jason Atherton. Šoreiz izcilo britu pavārmākslas meistaru sastopu jau restorāna dibinātāja ampluā. Viņa teju divdesmit gadus lolotais sapnis nu ir pieņēmis restorāna Pollen Street Social aprises, kas jau pirmajos tā pastāvēšanās mēnešos ieguvis Michelin zvaigzni. Daudzsološais sākums vainagojas ar blīvu rezervāciju grafiku un nevienu vien savaldzinātu daiļā dzimuma apmeklētāju... Proti, katru dāmu pēc maltītes Pollen Street Social sagaida īpaša dāvana - kāda izmeklēta tēja vai kāds izcils nieks virtuvei. Šāds pārsteiguma moments jau pats par sevi ir gana efektīgs, tomēr atslēgas no nelielā plauktiņa numurētajā skapītī dāmas saņem jau restorāna apmeklējuma sākumā, tāpēc doma par slēdzenes pagriešanu un patīkamā neziņa par to, kas sarūpēts aiz noslēpumainajām durtiņām, kņudina pakrūti visu maltītes laiku.

Izgaršojot Jason Atherton veidoto à la carte ēdienkarti, katru tās kumosu nosvinam ar malku šeit vien pieejama un ekskluzīva vīna, piemēram, fenomenālo un, nu, par manu iecienītāko vīnu kļuvušo - Pouilly-Fuissé. Vēl īpašāku vīna baudījumu ar patiešām aizraujošu stāstījumu padara jaukā restorāna vīnzine.

 

Foto: Pollen Street Social

 

Kā viegla maltītes prelūdija uz galda nolaižas garšas piesātināta paipala ar cāļa aknas krēmu, bet tad, kā no ligzdas izvēlies, tieši uz kārā zoba mans mīļākais putns - meža balodis ar svaigu selerijas sakni un valriekstiem, ko pildina Jeruzalemes topinambūra mērce. Putna gaļas un piedevu garša ir tik tīra un koncentrēta, kādu reti kad nākas izgaršot, un kļūst skaidrs, ka strādājot šādā kulinārijas manierē, Michelin zvaigzne Pollen Street Social nav bijusi tāla un neaizsniedzama.

Tad kā zvaigžņu ēdiens seko gliemeņu ceviche ar mārrutku sniegu, gurķiem, ābolu un yuzu sojas mērci... Kombinācija, kas arī manā virtuvē ir jāatkārto!

 

Foto: Pollen Street Social

 

Ilgu laiku netiku baudījis tādas garšu virsotnes, tāpēc galveno ēdienu gaidu ar īpašu noskaņojumu, bet pirms tam vēl iebaudu angļu brokastu (Full English breakfast) variāciju - pusotru stundu 45 grādu temperatūrā vārītu olu, tomātu, bekonu, murķeļus un grauzdiņus. Tik angliski un reizē neierasti!
Tad pienācis laiks ceptai ātei un brokoļu dzinumiem un gardajai kataloniešu paeljai, kurā rotaļīgi uzkraukšķinu jūras velšu čaulas. Bet gaļas baudījumam izvēlos vērša vaigu, mēli un fileju ar rozīņu biezeni un mārrutkiem. Neko pielikt, neko atņemt, taču punkts uz „i" ir deserts - šokolādes kūka un mango sorbets - pirmšķirīgs un debešķīgs!

Maltīti un dzērienus baudām patīkamajā, nepiespiestajā Pollen Street Social atmosfērā, tieši tādā, kādā pats Jason Atherton vēlētos, pēc paša sacītā: „...ēst, dzert un socializēties".

8/10 Pollen Street,
London W1S 1NQ

www.jasonatherton.co.uk
www.pollenstreetsocial.com

 

 

Foto: agirlhastoeat.com

10/2011

 

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: