The Quality Chop House
Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES
Restorāns uz Farringdon Road, netālu no Exmouth Market stāv kā stāvējis jau kopš 1869. gada – laika, kad Londonas Īstendu sāka apdzīvot pilsētas mazturīgie ļaudis un imigranti. Lai gan restorāns mētāts no vienu saimnieku rokām citās, visas kā viena rūpējušās, lai tiktu saglabātas telpu sākotnējās aprises – melnbalti rūtotais grīdas segums, koka sienu apdare un baznīcas solus atgādinošās sēdvietas. Kopskaitā pie katra galdiņa seši, viesi šeit var sasēst cieši un brālīgi, turklāt disciplinētā taisnleņķa pozīcijā, kas ne uz mirkli neļauj atslābt, kur nu vēl iesnausties.
2012. gada novembrī, piedzīvojis kārtējās pārmaiņas, The Quality Chop House vēris durvis atkal jaunā kvalitātē. Tā īpašajiem pievilcības aspektiem slēpjoties ēdienā un vīna piedāvājumā.
Ik vakaru no jauna ēdienkarte ar krītu tiek uztriepta uz tāfeles. Protams, modernā versijā nedēļas ēdienkartes plānu var skatīt arī restorāna mājas lapā, taču, manuprāt, šī ir īstā reize, kad ļauties negaidītam pārsteigumam – pārbaudītas britu virtuves tradīcijās. Ierasti tie ir četri kursi (35 £), kuru neiztrūkstoša sastāvdaļa gandrīz vienmēr ir kazas siers (goats curd) – īpašs gardums, ko iegūst atdalot biezumus no piena sūkalām; tāpat arī īpaši atlasītas lapas no retu sugu salātiem; lieliski pagatavots jērs vai jaunlops; īsteni zemnieciska maizes rika; un sieri no Neal's Yard Dairy – Londonas izcilākā sieru veikala. Ja izdosies „uztrāpīt” šokolādes pudiņam ar vaniļas mērci desertā, tad kādam tas noteikti atsauks atmiņā skolas laikus 50. gadu Anglijā, kad, starp citu, skolas ēdnīcās ēdiens bija izcils.
The Quality Chop House ēdiena pasniegšanā piekopj, varētu to saukt, par „komunālo šķīvi”. Ēdiens tiek izlikts galda viducī, kļūstot par lielisku risinājumu jautrības un draudzīga gara uzturēšanai kompānijā. Mielojoties, pievērsiet uzmanību arī šarmantajai trauku komplektācijai - cits šķīvis te ar zelta apmalu, cits - purpura, cits - ziliem ziediem, bet neviens - citam līdzīgs.
Ja jāizsakās par apkalpošanu – tad tikai tajos labākajos vārdos. Draudzīga, neuzbāzīga un zinoša. Visvairāk gribas uzteikt austrāliešu izcelsmes vīnzini Josie Stad – meiteni ar darba pieredzi pie pasaules top šefpavāra Hestona Blūmentāla, kā arī ēdienu kritiķa Nicholas Lander un pasaules vīnzinību autoritātes Nancy Robinson dēlu Will Lander. Nav brīnums, ka restorāna vīna kartes piedāvājumā ir tik īpaši izmeklēti un reti vintage vīni. Neskatoties uz pieejamiem sakariem, jaunie censoņi šo vietu par savu darba lauku izraudzījušies neatkarīgi, un tagad restorānam sniedz neatsveramu savas pieredzes un zināšanu daļu.
92-94 Farringdon Road
London EC1R 3EA
T.: 020 7278 1452
info@thequalitychophouse.com
thequalitychophouse.com