GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Liona

Baudītāja ceļvedisKur paēst

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · francija · Liona · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

La Mère Brazier

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

La Mère Brazier

Viena no Lionas vēsturiskajām gourmet adresēm ir La Mère Brazier. To pagājušā gadsimta divdesmitajos gados iedibināja tā laika ažiotāža Francijas gastronomijā - Eugénie Brazier, pirmā sieviete, kas izpelnījās trīs Michelin zvaigžņu diadēmu.

Eugénie Brazier būdama 26 gadus jauna zemnieku ģimenes atvase par visai pieticīgu summiņu franku pārpirka pilsētas tavernu Rue Royale ielā un pavisam neilgā laika periodā pārvērta to par īstenu gastronomijas templi, kuru jo sevišķi iecienīja tā laika ievērojamākie politisko posteņu pārstāvji.

Šodienas restorāna telpas, šķiet, saglabājušas nemainīgas savas laikā gaitā veidojušās aprises.

La Mère Brazier ir viens no tiem restorāniem, kas nenoklusē virtuves kulisēs notiekošo, bet paļāvībā to nodod apmeklētāju vērīgajām acīm. Atklāta stila virtuvē kopš 2008. gada darbojas zvaigžņu šefpavārs Mathieu Viannay ar savu lojālo un stingri saliedēto komandu.

Šoreiz Mathieu Viannay gan neizdevās sastapt, taču tas nekavēja vakaru ievirzīt Lionas kulināro tradīciju un moderno variāciju gultnē.

Foto: La Mère Brazier

Tā kā janvāra ēdienkarti iezīmē sezonālais trifeļu triumfs, tad vakarēšanu aizsākam ar trifeļu, svaigu jūras ķemmīšu un marinētu dārzeņu un prezentāciju - krāšņas buķetes veidolā (Tartelette de Saint-Jacques, Pétales de Granny Smith et Racines en Vinaigrette - 45 €).

Foto: La Mère Brazier

Uz mirkli novirzoties no ēdienkartē iezīmētās kulinārās takas, ļāvos special intrigai, ko gandarīja patiess pārsteigums, proti, melnās franču Périgord trifeles ar bagātīgu, krēmīgu polenti, kas vainagota ar olas dzeltenumu un parmezāna kapučīno. Šādu kombināciju vēl nekad nebiju baudījis un vilties tā nebūt nelika!

Foto: La Mère BrazierFoto: La Mère Brazier

Ja vien to piedāvā ēdienkarte, nekad neatsakos no sava iecienītā baloža baudījuma (Pigeon Rôti et Céleri Braisé, Chutney de Coing, Les Cuisses Confites et Toast de Foie - 50 €). La Mère Brazier to pasniedz ar čatniju un selerijas saknēm - perfektu un mutē kūstošu!

Virzoties tuvāk baudījuma virsotnei, ļaujos arī teļa dziedzeriem, ko papildina kartupeļu biezenis, sēnes un Vidusjūras mērce (Pomme de Ris de Veau à la Grenobloise, Champignons des Bois et Purée de Pomme de Terre - 50 €).

Foto: La Mère BrazierFoto: La Mère BrazierFoto: La Mère Brazier

Vakara noslēgumā tiekam aplaimoti ar lieliskiem konditorejas izstrādājumiem un Paris-Brest desertu. Tas vēsturiski ticis radīts par godu 1891. gada Parīzes-Brestas velosacīkstēm. La Mère Brazier izpildījumā tas tiek pasniegts ar kastaņu pildījumu, kastaņu saldējumu un karamelizētiem riekstiem (Paris-Brest en Ligne Directe, Glace aux Noisettes Caramélisées, Pralin - 18 €).

Ņemiet vērā - restorāns darbojas tikai darba dienās un, protams, prasa laicīgu rezervāciju pa tālruni - 0478231720.

12 Rue Royale
69001 Lyon, France

www.lamerebrazier.fr

02/2012

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: