IZVĒLIES GALAMĒRĶI
Izvēlies kontinentu
Eiropa Āzija Āfrika Ziemeļamerika Dienvidamerika Austrālija
APVIENOTĀ KARALISTE AUSTRIJA BALTKRIEVIJA BEĻĢIJA DĀNIJA EIROPA FRANCIJA GRIEĶIJA GRUZIJA HORVĀTIJA IGAUNIJA ITĀLIJA KIPRA KRIEVIJAS FEDERĀCIJA LATVIJA LIETUVA MALTA MONAKO NORVĒĢIJA NĪDERLANDE POLIJA PORTUGĀLE RUMĀNIJA SLOVĀKIJA SLOVĒNIJA SOMIJA SPĀNIJA TURCIJA UKRAINA VATIKĀNS VĀCIJA ZVIEDRIJA ČEHIJAS REPUBLIKA ĪSLANDE ŠVEICE
Bordo Dienvidfrancija Elzasa Francija Franču Rivjēra Granvila Kankalē Korsika Les Baux Limousin Liona Medoka Normandija Parīze Senpoldevānsa Šampaņa
Parīze Baudītāja ceļvedis Citādi maršruti Foto galerijas Esence Kultūra Kur nakšņot Kur paēst Kur iepirkties Maršruti Urbānā leģenda Arhitektūras tūrisms Lietas, kas jāizdara Vērts zināt Labākie klubi Filma Vērts izbaudīt Insider's view IZVĒLIES CEĻVEDI
Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops Septiņas leģendāras vietējo ēstuves Romā, Milānā, Londonā, Vīnē, Diseldorfā, Berlīnē, Venēcijā Septiņas galamērķa vērtas zivju ēstuves Sirmā neticamie garšu ceļojumi Pilsētas kuņģis. 7 kolorītākie Eiropas tirgi Pasaules muzeju restorānu TOP10 8 jumta terases kafejnīcas hedoniskiem pilsētbaudītājiem. Romā, Stambulā, Berlīnē, Parīzē, Sanktpēterburgā, Milānā Pieci kolorītākie Parīzes vīna bāri Kafejnīcas – kino tūristu galamērķi Labākās pusdienu un vakariņu vietas Rīgā 6 adreses kafijas hedonistiem Piecas adreses šokolādes fetišistiem Pasaules grāmatnīcas - galamērķi Šābrīža iekārojamākie SPA Mākslinieka Ģirta Muižnieka Eiropas muzeji un galerijas Septiņi baisi un fascinējoši muzeji Četri skaistākie privātkolekciju muzeji Astoņi modes muzeji, kas jāredz Anda Sīļa arhitektūras tūrista rokasgrāmata Pieci galamērķa vērti skulptūru parki Četri vēsturisko villu parki – galamērķi Komo ezera krastā Skaistākie un pārsteidzošākie Parīzes parki Mārtiņš Vanags. 10 vietas, kur jānokļūst Trīs galamērķi inteliģentiem saules baudītājiem Eiropas labākie slēpošanas kūrorti. Iesaka Ivars Ciaguns Pasaules labākie free ride slēpošanas galamērķi Skaistākie un azartiskākie golfa laukumi. Iesaka Ainars Pauniņš Gleznotāja Alekseja Naumova iedvesmas avoti Itālijā Pasaules labākās kaitborda vietas. Iesaka Renārs Bīrmanis 10 labākās vindsērfinga vietas. Iesaka Ansis Dāle Kultūras grandtūre Itālijā. Milāna-Venēcija-Florence-Piza Starp zemi un debesīm. Unikālākās izpletņlēkšanas vietas pasaulē Modes gardēžiem – četri kolorīti vintage veikali Berlīnē Izstādes, kas jāredz 2014. gadā 20 Pasaules leģendārākie un īpašākie teātri Pasaules īpašākie un leģendārākie opernami Pasaules intriģējošākie džeza festivāli Pieci kolorītākie Parīzes vintage veikali Pasaules labākās helibordinga augstienes 10 labākās snovborda vietas pasaulē. Iesaka Ansis Egle Pasaules labākie trekinga maršruti. Iesaka Atis Plakans Piecas netradicionālas ēstuves. Iesaka Gatis Mūrnieks Galamērķis – automuzeji Labākie autleti. Eiropā un pasaulē Parīzes vērtīgākās vinila plašu veikalu adreses 5 klusas arhitektūras vietas. Kopenhāgenā, Londonā, Bordo, Sidnejā, Jokohamā. Iesaka arhitekte Ieva Zībārte Piecas Parīzes īpašākās pasāžas Maratoni, kuros vērts piedalīties. Iesaka Aigars Nords Pārvarēt vertikāli. Kolorītākie klinšu kāpšanas maršruti Pārsteidzošākie motobraukšanas maršruti pasaulē. Iesaka Pauls Timrots Labāko skeitplazu top 6. Rīgā, Insbrukā, Ķelnē, Oslo, Lūleo, uz ezera salas Francijā... Laivošanas maršruti Kurzemē Šīs vasaras pludmaļu TOP 10 Latvijas arhitektūras 2014. gada spilgtāko projektu ceļvedis Indijas labākās mākslas galerijas un kultūras centri Skaistākās pasaules auksto un silto jūru niršanas vietas. Iesaka Imants Jansons Piecas neparastas pilsētzīmes Ekskluzīvākie pasaules naktsklubi Labākās veikborda vietas Latvijā 2010. gada atradumi. Ceļotāju piezīmes 2011. gada atradumi. Ceļotāju piezīmes 2012. gada atradumi. Ceļotāju piezīmes 2013. gada atradumi. Ceļotāju piezīmes Rīgas iedvesmas galamērķi Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops HIX restaurants Guy Lassausaie The Quality Chop House Porta di Po Le Gavroche Hélène Darroze at the Connaught The Sportsman Texture Fuor d'Acqua l'Ambroisie La Mère Brazier Restaurant 34 Frantzén/Lindeberg William Curley Pollen Street Social CUT Next Aviary Mathias Dahlgren Alinea Dinner by Heston Blumenthal Herbert Samuel Neh Hawksmoor Osteria l'Oliveta Galvin La Chapelle Polpo Jamie's Italian Abraxas North The Harwood Arms La Fromagerie Locanda dell'Isola Comacina Moon Gloria Epp Maria Gallery Wheeler's Restaurant elBulli 3 Frakkar Fire&Stone 50 Kvadrat Croque Gascon The Providores Daylesford Organic in Notting Hill River Café Daylesford Organic in Gloucestershire Chez Dominique restorāns Ristorante Boscaglia Maze Grill Tate Liverpool Restaurant-Cafe L’Atelier de Joël Robuchon Daylesford Organic Receptoria Stroganoff Steak House Wedholms Fisk Russkaya Rybalka Longridge The London Carriage Works Apollinare Havis Carpe Diem Osteria Francescana Rigiblick Tom Aikens Ö Aubergine Hakkasan Pandelujo Echaurren Dekxels Maze Alain Ducasse au Plaza Athénée Noma Paul Bocuse « ATPAKAĻ
« UZ SADAĻAS SĀKUMU
Parīzes vēsturiskais aristokrātijas centrs, tagad bohēmiskais Le Marais ir arī leģendārā haute cuisine restorāna l'Ambroisie mājvieta. l'Ambroisie majestātiskās pasaules sienas ir ieaustas 17. gadsimta Aubusson gobelēnos, kuros attēlotas gan iespaidīgas karamākslas ainas, gan lauku romantisms dažādu dabas velšu veidolā. Virs melnā un baltā marmora grīdām majestātiski lāsmo zelta lustras, citur tās pludina gaismu caur kristāla bārkstīm un izgaismo okera krāsas samtu, vaskoto parketu un tumšsarkanos vai indigo krāsas Chinoiserie paklājus. Tomēr augstprātība šai visā pārbagātībā nav jūtama, drīzāk pārliecinoša elegance. Ieturēts un klasisks galda klājums ļauj nesasprindzināti uzsākt trīs Michelin zvaigžņu kvalitātes baudījumu, kas pretēji ierastajai restorānu praksei, šeit neparedz laika ierobežojumu. l'Ambroisie baudījums ir dārgs, taču tāda ir izsmalcinātas atmosfēras, nevainojamā servisa un katra kumosa radīto neikdienišķo sajūtu vērtība.
Šajā restorānā pat kumoss maizes ir kā brīnums, kurā uzzied graudu dvēsele, bet sviestā uzdzirkstī piena tīrība. Dienā, kad tur vakariņoju, l'Ambroisie ēdienkartē pulsēja trifeļu medību sezonas azarts. Trifeles visdažādākajās variācijās un kombinācijās ēdienkartē veidoja saspēli ar foie gras , svaigu citronbuti, jūras ķemmītēm, olu, selerijām, puravu..., liekot uzziedēt bagātākajām garšu buķetēm, kādas vien iedomājamas! l'Ambroisie šefpavāru Bernard un Mathieu Pacaud klasiskās, izsmalcinātās virtuves interpretācijā baudījuma vērts ir arī balodis kumīna sēklu kažokā, teļa dziedzeri ar ricotta siera ravioli , vai jūras gaiļa sekstes. Tāpat arī brīnumaini deserti un labākais franču vīns.
9 place des Vosges, 75004www.ambroisie-paris.com
Foto: foodsnobblog.wordpress.com un l'Ambroisie
03/2012
DALIES:
CUT, Londona Le Gavroche, Londona Alinea, Čikāga Frantzén/Lindeberg, Stokholma William Curley, Londona Herbert Samuel, Telaviva Texture, Londona Porta di Po, Turīna Pollen Street Social, Londona Dinner by Heston Blumenthal, Londona The Sportsman, Kenta Guy Lassausaie, Liona Restaurant 34, Londona Aviary, Čikāga HIX restaurants, Londona Fuor d'Acqua, Florence La Mère Brazier, Liona Hélène Darroze at the Connaught, Londona The Quality Chop House, Londona