Laikā pirms vīna bārs Garage vēra savas durvis, kopā ar restorāna Ostas skati menedžeri un pavāru komandu apmeklējām interjera dizaina izstādi Maison&Objet Parīzē, lai iedvesmotos Garage tēla izveidei, bet atpakaļceļā, kas veda cauri Šampaņai, viesojoties pie šampanieša ražotājiem un Michelin zvaigžņotos restorānos - inspirēties gourmet idejiskām vērtībām!
Viens no gourmet pieturpunktiem Le Grand Cerf restorāns atrodas ceļa malā starp Reims un Épernay pilsētiņām. Klasisks interjers, patīkams apgaismojums un lieliska apkalpošana tīrā franču mēlē! Izvēlējāmies baudīt šefpavāra gourmet ceļojumu - sešu ēdienu ēdienkarti, un lūdzām katrai maltītei piekombinēt citu šampanieti. Jāsaka, tas bija pārsteigums - cik lieliska var būt ēdiena un šampanieša saderība, gluži kā sevišķa cilvēcisko jūtu ķīmija! Šampaņas ražošanas tradīcijai neraksturīgu, bet lielisku Šampaņas sarkanvīnu baudījām pie brieža gaļas. Atkal - nepārspējama kombinācija! Bet pavisam no garšu atmiņas neizgaistošs ir viendabīgas konsistences un garšas piesātināts kāds olu ēdiens ar šampanieša mērci un astoņi deserti, kuros dominējoša bija šokolāde! Tikpat pārsteidzošs kā noslēdzošais gastronomijas baudījums, arī apetīti veicinošais tomātu triptihs - neliela tomātu zupiņa, tomātu želeja un marinēts tomātiņš, vēl aizvien atgādina par patīkamo Šampaņas, vienu Michelin zvaigzni iemantojušo, ceļmalas restorānu! (www.le-grand-cerf.fr)
Savukārt Reimsas L'Assiette Champenoise, divu Michelin zvaigžņu restorāns, jau no pirmā brīža pārsteidza ar lielisko apkalpošanu - ne uzbāzīgu, ne pārlieku familiāru, drīzāk distancēti pozitīvu un ārkārtīgi profesionālu. Zāles un situācijas pārraudzība ir vienkārši apbrīnojama! Piemēram, pēc ikkatra dāmu/kungu istabas apmeklējuma vai smēķēšanas pauzes pavisam nemanāmi tiek nomainītas salvetes... Arī ēdiena pasniegšanas veids ir ļoti pārdomāts - līdz ar katru ēdienu īpašos traukos tiek pasniegta atsevišķa mērcīte. Taču kāda mērce izrādījās pavisam pārsteidzoša - to nogaršojot radās neizpratnes pilni minējumi par to, kas ir tās sastāvā... Šķiet, jābūt sieram!? Taču kā izrādījās, tā ir baltvīna mērce no specifiski ražota baltvīna, kuru ilgstoši gatavojot tā garša un konsistence iegūst mazliet no siera, zemes un sēnēm... Unikāli! Pārsteidzošs izrādījās arī cūkas pagatavošanas veids - piecas stundas to uz rāma uguns cepinot krāsnī un iegūstot tik baudāmu gaļu! Restorāna patrons ir Arnaud Lallement, kurš atzīts par vienu no labākajiem jaunajiem Francijas šefpavāriem, un mums bija tas gods viesoties viņa valstībā - plašā un profesionālā virtuvē, kurā vairākās vietās izvietotas kameras un monitori, kas ļauj komandas darbā izsekot līdzi gatavošanas procesam, pārraugot katru gatavošanas stadiju, pie kuras strādā kolēģi. (www.assiettechampenoise.com)