Sajūta, kā iekrītot laika caurumā, Romā pārņem ik pa mirklim. Netālu no parlamenta, mazā, šaurā šķērsielā atrodas Trattoria Cavalier Gino. Ēstuve - maza kā kabata, ar mazliet kičīgi rustisku interjeru - ziedu vinjetēm apgleznotiem griestiem, ķiploku virtenēm, kas uzkārtas turpat virs viesu galvām un sirmiem viesmīļiem, kas šķiet mūžīgi kā pati Roma. Toties, kā apkalpo! Ar cieņu un ļaujot izbaudīt - maltīti kā rituālu. Lielākoties gan pastāvīgie klienti te izvēlas vienu, vietējo specialitāti spaghetti alla ciociara - spageti ar cauraugušu speķi un zirņiem. Un sezonas laikā puntarelle jeb pieneņu dzinumu salātus. Pasniegti ar anšoviem un olīveļļas-citrona mērci un gandrīz pilnībā zaudējuši savu pienenīgo rūgtumu, tie ir kraukšķīgi, sulīgi un, protams, ārkārtīgi veselīgi. No netālā parlamenta Trattoria Cavalier Gino bieži ierodas pusdienot politiķi, un, ja šajā laikā te nokļūsiet - atmosfēra ir kā labā itāļu kino, sarunas, žesti, mizanscēnas... Lielākoties kungi ir gados, nevainojamos, vienlaikus neuzkrītošos uzvalkos. Visticamāk, kā jau Romā, šūtos pēc speciāla pasūtījuma. Jo, lai nu ko, bet dzīvi Roma svin visās tās niansēs - vienlīdz dāsni pabarojot gan dvēseli, gan miesu. Pēc jūsu izmēriem darinātas kurpes, aproču pogas ar iniciāļiem vai kaklasaite no īpaši izvēlēta vintage auduma te pieder tikai labām manierēm; globālos brendus nēsāt vienkārši nav stils. 2010. gadā ar Romas luksusa klasiķa, modes nama Fendi gādību klajā nāca grāmata A Tailor-made Guidebook - Rome, kurā apkopotas 239 (!) pilsētas īpašākās adreses - skroderi, kreklu šuvēji, ādas izstrādājumu meistari, juvelieri utt. Agrāk to esot bijis vēl vairāk, taču diemžēl ne visiem izdevies izdzīvot mūsdienu masu modes haizivju realitātē.