GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Spoleto

Baudītāja ceļvedisKur paēst

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · itālija · Spoleto · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

Apollinare

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Apollinare

Restorāns, kuru apmeklēt vērts galvenokārt tā vienreizējās atmosfēras dēļ - kad svarīgākais ir nevis ēdiens, bet gan cilvēki. Apollinare atrodas vienā no Umbrias reģiona skaistākajiem nostūriem - Spoleto pilsētas vēsturiskajā centrā, teju pašā Apenīnu kalnu pakājē. Par mājvietu savam restorānam Apollinare īpašniece Gianna Gradassi izvēlējusies Hotel Aurora telpas, bet Piazza della Libertà atrodas burtiski dažu metru attālumā.
Gandrīz viss Apollinare atbilst labākajām itāliešu tradīcijām - klasiski galdauti, viesu pārpildīta terase un personiska apkalpošana. Personāla „Hello! How are you?" izskan patiesi un draudzīgi - te nav nekā samākslota vai ārišķīga. Uzraut pa kādam Happy Birthday meldiņam ar torti rokās iznāk pats šefpavārs un saimniece, bet atpūtas brīžos viesmīļi sasēž turpat uz garā beņķa galdiņu tuvumā. Vienkārši un cilvēciski. Apollinare iecienījusi visdažādākā publika - mazliet no Rolex īpašnieku sugas, mazliet tūristu un daudz, daudz vietējo.
Restorāna šarmantākā persona ir aptuveni 60 gadus vecais Rolando, viesmīlis, kurš Apollinare uzticīgs jau vairāk kā 10 gadus, bet savā arodā nostrādājis teju visu mūžu. Smaidīdams zem savām uzskrullētajām ūsām, viņš gatavs parunāt par gandrīz jebko: gan savu iecienītāko nodarbi - pastaigāšanos, gan saviem septiņiem suņiem un trifeļu medībām. Jokodamies viesmīlis stāsta, ka četrkājainie mednieki nereti nogurstot ātrāk par viņu pašu. Bet makšķerniekus un bezkustīgu nīkšanu vairāku stundu garumā Rolando pavisam nesaprotot. Vēl pa kādai gaumīgai anekdotei un saproti, ka viesu apkalpošana viņam ir drīzāk vaļasprieks, ne darbs.
Personisko servisu papildina lieliska maltīte. Pretēji restorāna īpašnieces nostājai, Apollinare šefpavāram, šķiet, tā vien niez pirksti izmēģināt ko jaunu. Līdzās grūbām, lēcām un sālītai mencai neliels inovatīvs piesitiens jūtams gandrīz katrā ēdienā. Ravioli bez mīklas apvalka, Prošuto šķiņķī ietītas melones bumbiņas (parasti šķiņķis tiek novietots uz melones daivas) vai augļu salāti ar Czechuan pipariem un mango mērci - tie ir tikai daži no improvizācijas rezultātiem. Cenzdamies turēt līdzi labākajiem molekulārās gastronomijas paraugiem, tai skaitā El Bulli, šefpavārs radījis fantastiku polentu (ar gorganzolas sieru un divām desas (mežacūkas gaļa) šķēlītēm uz tās), ko par labāko nekautrējas atzīt pat pieredzējušākie baudītāji. Gluži kā mazam bērnam domāta putriņa tā burtiski ieslīd vēderā. Excellent!
Laimīgākajiem gardēžiem kartupeļu ravioli, kuru papildina viegla lēcu mērce, gadās baudīt vesela stāsta pavadībā! Kā skaidro Rolando, kārtējās trifeļu medības sākotnēji šķitušas diezgan bezcerīgas. Krustu šķērsu izošņātajā mežā suņiem tā arī nav izdevies ko uziet. Vien, kāpjot atpakaļ auto, saimnieks pamanījis aktīvu četrkājainā drauga rakšanos turpat ceļmalā. Tam izdevies uzost 350 gramu smagu trifeli, par ko ierastā viena suņu cepuma vietā mednieks izpelnījies veselus trīs...
Gastronomisko izēšanos iespējams turpināt ar jēra gaļas variācijām - uz viena šķīvja līdzās izkārtota maltas gaļas kotlete starp diviem popodumiem (indiešu maizītes), jēra ribiņas un jēra fileja ar uzpūteni. Savukārt uz olīvu maizes pasniegtais baloža cepetis ir tieši tāds, kādam tam jābūt - mazliet apcepts, taču joprojām rozā un jēls.
Kafija Apollinare ir viena no stiprākajām, kādu nācies baudīt. Tā kā itālieši maizi mēdz pielauzt klāt pie ēdiena, tā lielākoties ir pasausa un bezgaršīga - lai uzsvērtu pārējās maltītes, nevis maizes garšu.
Ja vēlaties vakariņot uz terases (aptuveni 40 vietas), galdiņu ieteicams rezervēt laikus. Zālēs restorāna iekšpusē brīvs galdiņš visticamāk atradīsies. Maltītes cena trim cilvēkiem - vidēji 160 eiro.

Via Sant'Agata, 14 - 06049 Spoleto (PG)
Tel.: +39 0743.22.32.56
Fakss: +39 0743.22.18.85

www.ristoranteapollinare.it

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: