Viens no labākajiem veidiem, kā sākt dienu Venēcijā (ja vien tā nav svētdiena vai pirmdiena), ir doties uz Rialto tirgu. Vislabāk sestdienas rītā, iespējami agri, jo tad jums būs tā retā un patiesībā unikālā iespēja ieraudzīt ne pastkaršu Venēciju, bet dzīvu, pulsējošu pilsētu. Ar savu ritumu un saviem patstāvīgajiem iemītniekiem, kas devušies savās ierastajās ikdienas gaitās. Neticami, bet – izrādās, ka tāda joprojām pastāv! Visleģendārākais ir zivju paviljons, kur kastēs lokās vai uz ledus zviln visdažādākie netālās Adrijas jūras un arī tālāku ūdeņu iemītnieki. Milzu zobenzivis teju cilvēka augumā, tunči. No Sicīlijas atceļojušās garneles, kuras var ēst arī jēlas, jo to gaļa ir tik maiga, ka burtiski kūst mutē. Turpat blakus ir arī neskaitāmas mazas ēstuves, kur tirgū rodamais tiek uz vietas arī gatavots. Savukārt blakus esošā augļu un dārzeņu paviljona piedāvājumu veido galvenokārt tikai attiecīgās sezonas produkcija, kas šeit atceļo no tuvējām salām. Piemēram, Sant Erasmo, kas pazīstama arī kā „Venēcijas dārzeņu dārzs.”
Parasti pēc tirgus apmeklējuma venēcieši tiekas uz aperatīvu kādā no bāriem. Viena šāda vietējo iecienīta vieta ir Osteria Alla Vedova jeb Alla Botte, vien, lai te nokļūtu jums vajadzēs uzmeklēt turpat blakus tirgum esošo traghetto gondolu pieturu un pārcelties Lielā kanāla otrā krastā. Alla Vedova ir viens no vecākajiem pilsētas bacaro jeb vīna bāriem. Pusdienas laikā nelielā ēstuve ir vienmēr pilna, un te valda tāda īstena gadu desmitos šķietami nemainīga Venēcijas ikdienas atmosfēra. Ļoti saprātīgas cenas - pamatēdiens maksā vidēji 9 eiro. Piedāvājumā visa vietējās virtuves klasika - sākot ar aknām venēciešu stilā un beidzot ar astoņkāji tinteszivs mērcē. Vienkāršs, vēsturiski autentisks interjers - ar koka galdiem, veciem spoguļiem, marmora bāra leti. Ja nekārojas neko citu, var vienkārši apsēsties pie bāra un kopā ar vietējiem iedzert ombra - glāzi mājas vīna, kas parasti maksā vidēji 1 - 2 eiro. Starp citu, vārda ombra nosaukums sakņojies Venēcijas vēsturē, no tiem laikiem, kad tirgotāji pārdeva vīnu Svētā Marka laukumā un, lai tas ilgāk saglabātos svaigs un vēss, viņi parasti savus stendus izvietoja zvanu torņa ēnā (ombra - it.).
Augļi un dārzeņi - San Polo, Casaria - Campo de la Pescheria
Zivis - San Polo, Campo de le Becarie - Loggia Grande un Loggia Piccola