Ja gribat ļauties austrumu virtuves valdzinājumam mazākās devās, kā to piedāvā japāņu vai ķīniešu restorāni, vienā no lielākajām Nīderlandes pilsētām viegli romantiskās noskaņās Jūs sagaidīs Dekxels. Gaumīgi iekārtojies pašā Hāgas sirdī, tas piedāvā savdabīgu rietumu un austrumu virtuves apvienojumu. Patumšās restorāna telpas vakarpusē būs kā radītas mierīgām sarunām vai pusdienošanai vienatnē, bet plašie logi ļaus netraucēti vērot garām slīdošo satiksmi un pilsētas trauksmi. Ja tā tomēr liekas traucējoša, gastronomijas brīnumus siltā vasaras vakarā iespējams baudīt arī uz nelielās terases restorāna pagalmā. Pavāri gatavi apkalpot ne vairāk kā 50 viesus, tāpēc vietas ieteicams rezervēt laicīgi. Atšķirībā no Francijas restorānu tradīcijām, šeit šefpavāra Joost Maarschalkerweerd vadībā strādā lielākoties gados jauni kulinārijas meistari, tāpēc gandrīz katra maltīte pārsteidz ar oriģinālu un svaigu sastāvdaļu izvēli, kā arī pasniegšanas veidu. Nīderlandē tik ļoti populārās Indonēziešu virtuves ietekme jūtama arī šajā restorānā. Hamburgers Taizemes gaumē ne tuvu nelīdzinās ātrajās ēstuvēs pasniegtajam. Smalki sagrieztā pīles krūtiņa, viegli apsvilināta tikai no ārpuses un pasniegta ar saldajiem kartupeļiem, atgādina ko līdzīgu vecmāmiņas ceptajām kotletēm. Jūras ķemmītes ar tradicionālo Indonēzijas zemesriekstu mērci, kas pasniegta ar tvaikotiem Šanjahas pakšojiem (pakshoi - līdzīgi Ķīnas kāpostiem), ļaus Jūsu garšas kārpiņām vienlaicīgi sajust labāko no rietumu un austrumu kulinārijas. Nedomājiet raukt degunu, izdzirdot vārdu salikumu „skābēti kāposti", jo Dekxels tos svaigus vāra kopā ar krējumu un eleganti pasniedz ar grillētu lasi un svaigiem gurķiem. Pat īsts gardēdis nebeigs brīnīties par kraukšķīgu teļa dziedzeru kombināciju ar brandadi (brandade - kartupeļu biezenis ar sālītu vai kūpinātu zivi) un zuti, kā arī par pavārmākslā netipisku sojas un sviesta sajaukumu, kas papildina butes fileju un langustu astes. Sajūsmā par gastronomiskajiem brīnumiem varēsiet padalīties ar pašu šefpavāru, kurš personiski rūpējas par viesu labsajūtu un labprāt veltīs nedaudz laika draudzīgai, neformālai sarunai pie galdiņa. Restorāns Dekxels nav domāts, lai vakariņu noslēgumā atpogātu pārāk ciešās bikses, bet gan lai nesteidzoties baudītu. Par 9 līdz 13,5 Eiro varēsiet izvēlēties sev tīkamākās uzkodas, otrie ēdieni maksās no 17 līdz 24 Eiro. Ēdienkarti restorāns maina katrus trīs mēnešus, tāpēc vērts tajā atgriezties atkal un atkal.
Atvērts: Dinner - no pirmdienas līdz ceturtdienai - no 17:30 līdz 22:00 piektdien un sestdien - no 17:30 līdz 23:00 svētdien - no 17:30 līdz 22:00