GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Helsinki

Baudītāja ceļvedisEsenceKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesLietas, kas jāizdaraVērts zinātSpa un labākie saloniInsider's view

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · somija · Helsinki · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

Chez Dominique restorāns

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Chez Dominique restorāns

Labākais restorāns Somijā! Vieta, kur katra maltīte ir piedzīvojums. Divām Mišelina zvaigznēm apbalvotais Chez Dominique pilnībā attaisno uz sevi liktās cerības un pārsteidz pat rūdītākos gardēžus. Augstākās kvalitātes skandināvu un franču virtuves mikslis, balstīts uz vietējiem produktiem un neremdināmu šefpavāra jaunrades garu. Šķiet, Hans Välimäki ideju bagāža ir neizsmeļama, jo ik vakaru kulinārijas meistars saviem baudītājiem piedāvā ko jaunu - pārsteigums aiz pārsteiguma, kompliments aiz komplimenta, un ātri top skaidrs, ka pie katra ēdiena piedomāts jo īpaši.
Restorāna viesiem tiek piedāvātas trīs veidu degustācijas ēdienkartes (tasting-menu), kuras vienlaicīgi ir pārsteigums, jo tu nezini, kas tiks pagatavots. Drīz vien, kūpošu stikla pudeli rokā, galdiņam tuvojas viesmīlis. Karsto un dzidro parmizāna buljonu viņš pārlej fantastiski svaigajiem dārzeņiem. Starteru plejādi turpina frī kartupeļi un zobu pastai līdzīgā tūbiņā iepildīta mīdiju majonēze.
Maltītes laikā viens otram seko vēl vairāki komplimenti. Nelielā kubveida akmens gabalā iegrebts īpašs padziļinājums, kurā iestiprinātas kraukšķīgas čipsu plātnītes - kā nemanāms atgādinājums par pilsētu, kurā atrodaties (galu galā Helsinki celti uz klintīm un akmens ieži ir neiztrūkstoša bagātība). Kad šķiet, labāk jau vairs nevar būt, viesmīlis pasniedz vairākas biešu un foie gras variācijas, siltu, karstu brioša maizi ar trifeļu sviestu tūbiņā, izcilu jūras mēli un meža balodi. Turklāt, lai ko jūs arī baudītu, katrs no ēdieniem pasniegts atšķirīga stila traukos - vēl viens mazs pārsteigums...
Porcijas ir nelielas un pamatīga sāta sajūta vēl nav iestājusies. Līdz brīdim, kad nonākat pie saldajiem ēdieniem. Jāpiebilst gan, ka saldējums šoreiz ir tikai kompliments. Īstā desertu burvība jābauda pēc tā - ābolu panna cotta, kurai virsū lej dzidru bumbieru un ābolu sulu, un vairākas šokolādes variācijas - saldējums, muss, uzpūtenis un baltās šokolādes panna cotta. Iespējams, tieši šai brīdī atskārsti, ka cukuroto gardumu bijis mazliet par daudz...
Viena no Chez Dominique lielākajām vērtībām ir vīnu skapis. Krāšņs un stiklots tas gozējas tieši pie ieejas. Ievērības cienīgs nevis plašās kolekcijas (vīnu nav daudz), bet gan sastāva dēļ - te atradīsiet virkni tādu vīnu, ko nemaz tik bieži nenākas baudīt, tai skaitā kādu no sarkanajām vīnogām darinātu čehu baltvīnu. Par pārspīlētām cenām satraukties gan nav pamata, dārgākā pudele šeit maksā aptuveni 500 eiro, turklāt karaliskās dziras izvēlē droši varat ļauties someljē ieteikumiem (katram ēdienam tiek piedāvāta glāze citādāka vīna).
Pats restorāns tērpies eleganti tumšos un gaišos toņos - melnas aizkaru drapērijas, koši balti galdauti un ādas krēsli. Tāds gaumīgs mūsdienu minimālisms. Publikā sazīmēsiet daudzus pastāvīgos klientus, kas Chez Dominique personālam jau itin labi pazīstami. Ļoti patīkama atmosfēra pieklusinātas mūzikas pavadījumā. No dažiem galdiņiem pa nelielu logu skatam paveras arī pavāru rosība virtuvē. Piekāpīga, it kā viegli atturīga apkalpošana, lai gan uz galda nokritušās maizes drupačas viesmīlis cītīgi saslauka teju katras piecas minūtes, bez kā varētu pilnībā iztikt... Līdzās lielākajai restorāna zālei (vietas 50 cilvēkiem) atrodas mazāka telpa privātām vakariņām (līdz 14 cilvēkiem).
Maltītes cena vienai personai (ieskaitot vīnu) ne vairāk kā 250 eiro. Piektdienām un sestdienām galdiņu vēlams iepriekš rezervēt.

Atvērts pirmdienās no 18:00 līdz 24:00
No otrdienas līdz piektdienai no 11:30 līdz 15:00 un no 18:00 līdz 24:00
Sestdienās no 18:00 līdz 24:00

Rikhardinkatu 4, 00130 Helsinki
Tel. + 358 9 612 73 93
e-mail: info@chezdominique.fi
www.chezdominique.fi

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: