Vietējo un ārvalstu gardēžu vidū restorāns Havis lepojas ar labāko un svaigāko jūras virtuvi Helsinkos. Turklāt tā lielākais konkurents - Chez Dominique - līdzvērtīgu kvalitāti piedāvā par krietni augstākām cenām. Panākumu atslēga - šefpavārs Jyri Hänninen, kura vārds jo skaļi izskanējis, citiem no deguna noceļot galveno balvu cīņā par labāko jūras virtuvi Baltijas jūras piekrastē. Havis atrodas pašā Helsinku centrā, iepretim Dienvidu ostai un vecajam tirgus laukumam (Old Market hall). Restorānam ir divās atsevišķas zāles un terase (vasaras sezonā), vietas atvēlot nedaudz vairāk kā simts apmeklētājiem. Galdiņu ieteicams izvēlēties virtuves tuvumā - piecu pavāru rosīšanās atklātajā virtuvē viesu zinātkāri apmierina pilnībā. Pavāru ziņā atstāta arī ēdiena pasniegšana, ļaujot restorāna viesiem sajusties pavisam īpaši. Jūras velšu baudīšana te notiek pilnā sparā - nekādu galdautu, bet salvešu vietā -pilnīgi jauni trauku dvielīši. Līdzās zivju klāstam ēdienkartē kautri paslēpusies arī kāda veģetārā maltīte, taču gaļas mīļotājiem savas vēlmes nākas izklāstīt pašiem. Orientējoties uz zivju krājumiem vietējos ūdeņos, Havis piedāvājumā rodams gan viegli kūpināts zandarts ar tumšo timiāna mērci, gan marinēts lasis ar gurķiem. Uz kartupeļa eleganti gozējas līdakas medaljons, bet krāsnī ceptu ezera foreli (arctic char) ar pašu gatavotu pastu un miniatūras izmēra gliemezīšiem grūti nenosaukt par perfektu. Izvēloties The life of the fish (Zivs dzīve), vienuviet uz šķīvja tiks pasniegta baltzivs, lasis vai siļķe, pagatavota vairākos veidos - kūpināta, jēla, mazsālīta un cepta, kā arī tās ikri. Marinētas zemenes ar jogurta sorbetu vai šokolādes kūka ar vaniļas saldējumu ir vairāk kā tīkams maltītes noslēgums. Ikvienu no pasūtītajiem ēdieniem papildina lielisks vīns. Apkalpošana Havis ir perfekta, patiesi draudzīga un personiska, viesmīlis teju kļūst par sarunas biedru. Publika te nāk mieloties, tāpēc uzvalkos iestīvinātus apmeklētājus reti manīsiet. Sekodams gaumīgu restorānu tendencēm, Havis pusdienās un vakariņās piedāvā atšķirīgas ēdienkartes. Iepriekš rezervēt galdiņu ieteicams tikai vakarā. Maltītes cena vienai personai - vidēji 128 eiro.
Atvērts - no pirmdienas līdz piektdienai - no 11.30 līdz pusnaktij Sestdien, svētdien - no 17.00 līdz pusnaktij