Šķiet, būt izsalkušam Barselonā ir tikpat neiespējami, kā būt izslāpušam stāvot zem ūdenskrituma. Tik dinamiski piesātināta gastronomijas scēna diezin vai rodama vēl kur citur pasaulē. Turklāt visdažādākajās budžeta kategorijās. Taču, ja jūras veltes kārojas saēsties tā, lai pēcāk uz tām kādu laiku vairs vispār negribētos skatīties, jādodas uz La Paradeta. Kaut kas starp tirgu un klasisku ieskrietuvi, tā ir unikāla Barselonas ēstuvju ķēde (kopumā pilsētā to ir trīs), kur par neticami draudzīgām cenām vārda vistiešākajā nozīmē var pārēsties līdz nemaņai. Turklāt tas ir arī izcils piedzīvojums! Viena no La Paradeta ēstuvēm atrodas aiz vecā Mercat del Born tirgus un pamanīt to var pēc rindas ārpusē. Tā te ir gandrīz vienmēr un publika – gandrīz tikai vietējie. Nekādu viesmīļu, nekāda dizaina – vien milzīga lete, kur sakrauti visi iespējamie jūras mošķi, kas vien kustas. Stāvi rindā un gluži kā tirgū norādi, ko vēlies – vienu sauju, divas. Eļļā ceptus vai grilētus. Tālāk pasūtījums tiek sasvērts papīra tūtās un nodots pavāriem, savukārt jums piešķir numuriņu. Tad tik jāieņem brīvā vieta pie galdiņa un jāgaida, kamēr izsauc tavējo. Skaidrā spāņu valodā, protams. Visapkārt viss čum un mudž, šķind šķīvji un dakšas, drusku sajūta kā piejūras zvejnieku restorānā. Viss vienkārši, dabiski un garšīgi. Turklāt līdzās svaigām jūras veltēm, zivju zupai un salātiem, La Paradeta pārsteidz arī ar lieliskām vīnu cenām.