Lielisks interjera un maltītes baudījums vienlaikus. Gaišos toņos iekārtotā Pandelujo dizainā bagātīgi izmantots stikls, sākot ar ēdamzāļu sienām, aiz kurām skatam paveras neliels baseiniņš, beidzot ar griestu detaļām un vīna pudeļu plauktiem. Stikls neiztrūkst arī labierīcību iekārtojumā, kas tualetes istabas apmeklējumu padara diezgan savdabīgu un tramīgu. Moderni iekārtotajā Pandelujo viegli romantiska atmosfēra valda tikai mazākajā zālē, kamēr lielā zum kā skudru pūznis, maltītes baudīšanai piešķirot vēl īpašu šarmu. Apkalpošana te ir tikpat viegla, cik restorānā skanošā mūzika - atrazdamies nepārtrauktā viesmīļu uzraudzībā, viesi var būt droši, ka par viņu labsajūtu un ērtībām ir rūpīgi padomāts. Sagaidīšanā viesi tiek lutināti ar plānām kaltēta iberiko jeb Spānijas pelēkās cūkas kājas šķiņķa šķēlītēm, kā arī nažgliemenēm, kuras tradicionālo šķīvju vietā pasniedz imitētās, no plastmasas pagatavotās konservu bundžās. Bagātīgi ēdienkartē pārstāvētas dažādas zosu aknu variācijas, tostarp pastētes, taāu īpaši autentisks ir jūras ķemmīšu pasniegšanas veids - uz laima pusītes, no kuras ēdot netradicionālās jūras veltes, skābenā augļa garša sajūtama pavisam nedaudz. Īpaši šefpavārs piedomājis pie dārzeņiem, kurus no virspuses gluži kā cepure sedz saželēta āiko pupu biezeņa plāksnīte. Tas viss pārliets ar ožu kairinošu un gardu buljonu. Ēdienkarte turpina iekārdināt ar viegli sālīta, trekna, gaļīga un ārkārtīgi mīksta tunāa pavedēra gaļu, kā arī ar strausa olas dzeltenuma biezeni un vislabākajām ēdiena un vīna kombinācijām. Pavāru rosības apbrīnošanai atvēlēts vien neliels virtuves lodziņš, tāpēc jo grandiozāka šķiet deserta pasniegšana. Turpat zāles galā, visu acu priekša ēdienu lielmeistars, dūmiem mutuļojot, ar šķidrā slāpekļa palīdzību pagatavo šokolādes uzpūteni, liekot siekalām saskriet no skatīšanās vien. Par viesiem padomāts arī maksājot rēķinu - kā aicinājums atgriezties vēlreiz, restorāna apmeklētājiem tiek dāvinātas nelielas kastītes, kurās vīna smaržas piesūcināti atrodami to ozolkoka mucu izgriezumi, kurās karaliskā dzira izturēta. Tā kā restorāns vietējo spāņu un ārzemju viesu vidū ir ļoti iecienīts, galdiņu ieteicams rezervēt laikus, savukārt viegli pieklājīgs ģērbšanās stils Pandelujo apmeklējumam būs vispiemērotākais.
Adrese: Calle Jorge Juan 20, Madrid 28006 Tel.: 91 436 11 00 E-pasts: pandelujo@pandelujo.es
Diemzel izskatas, ka sis restorans ir mainijies uz slikto pusi, kops to ir apmeklejis loti cienijamais Ritina kungs...Sefpavara komplimentu nebija, ari ipasais - skaisti aprakstitais rekina pasniegsanas veids izpalika. Par edienu - tas bija labs- kvalitativs un garsigs, tomer truka parsteiguma efekta, ko sagaidu no sadas klases restoraniem. Isti nepatika ari ediena pasniegsanas veids - mans pasutitais tuncis bija sasmalcinats nenosakamos gabalos un burtiski samests uz kartupelu biezena, kurs peldeja ella... izskatijas slikti, bet labi, ka garsoja labak neka izskatijas. Apkalposana vareja but daudz uzmanigaka, bet jaatzist, ka mes neviena no apmekletajiem Madrides restoraniem ar izcilu apkalposanu nesastapamies. Vincenta viss ir daudz labak:)