Viens no pārsteidzošākajiem Zviedrijas restorāniem. Kaut tamdēļ vien, ka, sēžot ārpusē uz terases zem sildošajām lampām, skatam paveras senās viduslaiku pilsētas Visbijas mūris un baznīca. Unikāla atrašanās vieta, kurai nav līdzīgas. 2005. gada februārī atvērtā restorāna nosaukums apzīmē tā platību. Tiesa, šobrīd sākotnējie 50 kvadrātmetri „apauguši" ar vairākām papildus telpām - modernu lounge zāli un īpašu, kaļķakmens sienu ieskautu vīna pagrabu. Tas atvēlēts individuālām vīna degustācijām. Arī pats restorāns neslēpj kailās akmens mūra sienas, ļaujot dominēt tīrajiem un baltajiem toņiem. Interjerā valda minimālisms un katra detaļa ir īsta un autentiska, piederīga vietai un laikam. Tai skaitā lina galdauti un milzīgā auduma lampa pie sienas. Uzticība vietējam ražojumam ir arī ēdienkartes pamatā - inovatīvā zviedru virtuve ar nelielu pārējās pasaules gastronomijas piešprici. Omāri, jūras ķemmītes ar melnajiem ikriem, cūkas vaiga galerts un vietējais Gotlandes steiks ar dārzeņiem. Fantastiski! Teju katru maltīti restorāna šefpavārs Fredriks Malmsteds pagatavojis, izmantojot pašmāju produktus un izejvielas. Galu galā jau izsenis Gotlande bijusi slavena ar saviem melnajiem jēriem un liellopiem, kas vairākas reizes dienā ļaujas īpašām masāžām. Līdzās tam - visdažādākie dārzeņi, savvaļas puravus ieskaitot. Starp citu, katru galdiņu apciemo arī pats virtuves šefs, īpaši izskaidrojot maltītes izcelsmi un pagatavošanu. 50 Kvadrat piedāvā kā a la carte ēdienkarti, tā arī gardēža ceļojumu visam galdiņam. 13 ēdieni, 13 vīni un „nieka" 5 stundas, lai to visu izgaršotu. Burvīga atmosfēra! Jā pēc tādas izēšanās vēl pietiek spēka, atsevišķa telpa atvēlēta arī siera degustācijām. Restorāns atvērts tikai vakaros.