GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Stokholma

Baudītāja ceļvedisKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirkties

IZVĒLIES CEĻVEDI

Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

HIX restaurantsGuy LassausaieThe Quality Chop HousePorta di PoLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe SportsmanTextureFuor d'Acqual'AmbroisieLa Mère BrazierRestaurant 34Frantzén/LindebergWilliam CurleyPollen Street SocialCUTNextAviaryMathias DahlgrenAlineaDinner by Heston BlumenthalHerbert SamuelNehHawksmoorOsteria l'OlivetaGalvin La ChapellePolpoJamie's ItalianAbraxas NorthThe Harwood ArmsLa FromagerieLocanda dell'Isola ComacinaMoonGloriaEpp Maria GalleryWheeler's RestaurantelBulli3 FrakkarFire&Stone50 KvadratCroque GasconThe ProvidoresDaylesford Organic in Notting HillRiver CaféDaylesford Organic in GloucestershireChez Dominique restorānsRistorante BoscagliaMaze GrillTate Liverpool Restaurant-CafeL’Atelier de Joël RobuchonDaylesford OrganicReceptoriaStroganoff Steak HouseWedholms FiskRusskaya RybalkaLongridgeThe London Carriage WorksApollinareHavisCarpe DiemOsteria FrancescanaRigiblickTom AikensÖAubergineHakkasanPandelujoEchaurrenDekxelsMazeAlain Ducasse au Plaza AthénéeNomaPaul Bocuse« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Baudītāja ceļvedis · Eiropa · zviedrija · Stokholma · Mārtiņa Rītiņa labāko Eiropas restorānu tops

Frantzén/Lindeberg

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Frantzén/Lindeberg

Frantzén/Lindeberg ir neliels restorāns Stokholmas vecpilsētas kodolā, kas, šefpavāru Björn Frantzén un Daniel Lindeberg vadībā, uzkāpis ne viena vien pasaules vīna un ēdiena vērtētāju saraksta augšgalā. Kompaktais deviņpadsmit sēdvietu restorāns nav no tiem, kura apraksts padodas plašam interjera dizaina iztirzājumam - Frantzén/Lindeberg telpas ir tīras un baltas kā svaigs, vēl neizbrists sniegs, un no griestiem izstīdzējuša vada galā spīd vien pa kādai kailai spuldzītei.
Jau ārpusē ar galantu uzmanību un sirsnību mūs uzņem vīrs, ar elegantu, nedaudz amizantu britu katliņcepuri, un tai pat mirklī man šķiet, ka iespējams šī ir patīkamākā vieta, kas apmeklēta pēdējā laikā.

Pie galda, uz kura, īpašā kārbā un audumā ietīta, tiek auklēta maizes mīkla, mēs tiekam iepazīstināti ar vakariņu gaitā paredzētajiem vīniem. Ēdienkartes prologs tiek aizsākts ar glāzi ūdens un glāzi šampanieša, kas kā reti kur, tiek papildināta trīs reizes, bet mīkla aizceļo uz krāsniņu, lai vēlāk atgrieztos uz mūsu galda - kūpoša, garda un smaržīga kā mirklis romantikas svaigas labības kaudzē.

Baudot šampanieša malku, tiek dota iespēja aplūkot dzīvu, kustīgu langustu, kas jau pēc neilga brīža ar balto trifeli, ziedkāpostiem, brūnā sviesta un etiķa vinegretu tiks pasniegts rupji kapāts un brīnumgards.

Taču vispirms baudām burkānu cepumu (zināmu, kā mazo macaroon kūciņu) pildītu ar putna akniņu. Vispirms tas mutē nokraukšķ un tad liegi, liegi izkūst...

Kā nākamā rindkopa šai ēdienkartes prologā seko svaiga āte ar pīles olu un Norvēģijas karalisko jūras vēzi, ko papildina rudens garšaugu kompozīcija, mārrutki un cepts sviests. Ikkatra sastāvdaļa šai brīnumā atdzīvojas savas unikālās garšas burvībā.

Prologa piesātinātāko atkāpi veido „Satio Tempestas" - trīsdesmit sešu sastāvdaļu kompozīcija no Frantzén/Lindeberg pašu dārza, kurā īpašam akcentam iebārstītas speciāli pagatavotas zivju zvīņas.

It kā vienkāršās „Satio Tempestas" kombinācijas atklāj fantastiskas garšu pārejas un korelācijas, savukārt jūras ķemmīte, pasniegta skaistā gliemežnīcā starp salmiem un oļiem, ir skaistākais ēdienkartes iztirzājums, kuram sekos vēl vēstījums par mencas kumosa perfekciju.

Prologu noslēdz zviedru piena govs trīs servējumi - asins pankūka ar foie gras, mandeļu asniem un brūkleņu marmelādi, apsvilināts tartars ar kaviāru un zuša kumosu, kā arī fileja ar selerijām, stobrkaula smadzenēm un kastaņu medu. Jāsaka, neticēju, ka tik lieliskas garšas spēj glabāt piena govs!

Frantzén/Lindeberg saldo epilogu ievada ciedrriekstu saldējums - pārkaisīts sūnām, zilenēm un kļavu sviestu, tad - šokolādes sorbets, bet tad - smiltsērkšķu un burkānu putām, kā pārsteigums, tiek pierīvēts mārrutks.

Jāpiezīmē, ka apetīti rosinošs ir dabiskais Frantzén/Lindeberg ēdienu pasniegšanas veids, kurā tiek izmantoti gan marmora paliktņi, māla podiņi un koka kārbas, gan gliemežnīcu čaulas un dabisko šķiedru auduma dvielīši.

Lilla Nygatan 21
111 28 Stockholm, Sweden

T.: +46 (0)8 20 85 80
E-mail: info@frantzen-lindeberg.com
www.frantzen-lindeberg.com/en

 

01/2012

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: