Lietas, kas jāizdara
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
- Savā ziņā Taškentu var dēvēt arī par Uzbekistānas gastronomijas galvaspilsētu un TĀ noteikti IR ĪSTĀ VIETA, KUR BAUDĪT LABU CENTRĀLĀS ĀZIJAS VIRTUVI. Turklāt visās iespējamās tās variācijās. No vecajā pilsētas daļā - Chigaty, māju pagalmos sakoncentrētajām ģimenes stila ēstuvēm, kur viss ir vienkāršāks par vienkāršu. Izkārtnes nekādas, piedāvājumā - divi, trīs ēdieni, plastmasas galdi, alumīnija karotes un sienas segas nacionālajos rakstos... Līdz Caravan Group piederošiem restorāniem, kas ir īstena oāze tiem, kam labs ēdiens nav atdalāms no dizaina un atmosfēras. Kaut Taškentā atrodama arī indiešu, marokāņu, kirgīzu, gruzīnu, krievu un citu tautu virtuve, īpašas uzmanības vērta ir korejiešu. Tā ir vēl viena skaudra šīs valsts līkloču lappuse. 1937. gadā ar Padomju Savienības dekrētu no Tālo Austrumu pierobežas rajoniem uz Uzbekistānu tika pārcelti dzīvot 75 000 korejiešu. Taškentā joprojām ir atsevišķs korejiešu rajons un ļoti spēcīgas šīs valsts kultūras tradīcijas. Dažbrīd, īpaši gastronomijā, tās tik ļoti asimilējušās, ka jau kļuvušas par daļu no nacionālā kolorīta. To lieliski var redzēt arī Chorsu tirgū, kur līdzās uzbeku salātiem tiek piedāvāti arī korejiešu virtuvei raksturīgie кимчи (īpaši sagatavoti kāposti) un хе - sarkanos piparos un etiķī marinēta zivs. Korejiešu rajonā daudzu restorānu ēdienkartē joprojām atrodama arī suņa gaļa, ko vairs neatradīsiet, piemēram, Dienvidkorejā. Pastāv uzskats, ka tai ir imūnsistēmu stiprinoša iedarbība un šī iemesla dēļ to savulaik īpaši lietojuši rīsu laukos strādājošie, kam lielāko dienas daļu nācies pavadīt mirkstot ūdenī. Suņa gaļa Taškentas korejiešu restorānos tiek pasniegta divējādi - garšvielām bagātā mērcē vai zupā. Tiesa, tā ir visai pasīksta un garšas kvalitātes spēcīgajā garšvielu buķetē - grūti nosakāmas.