Pandelujo
Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES
Lielisks interjera un maltītes baudījums vienlaikus. Gaišos toņos iekārtotā Pandelujo dizainā bagātīgi izmantots stikls, sākot ar ēdamzāļu sienām, aiz kurām skatam paveras neliels baseiniņš, un beidzot ar griestu detaļām un vīna pudeļu plauktiem. Stikla neiztrūkst arī labierīcību iekārtojumā, tas tualetes apmeklējumu padara diezgan savdabīgu un tramīgu. Moderni iekārtotajā Pandelujo viegli romantiska atmosfēra valda tikai mazākajā zālē, kamēr lielā zum kā skudru pūznis, maltītes baudīšanai piešķirot īpašu šarmu.
Apkalpošana te ir tikpat viegla, cik restorānā skanošā mūzika: atrazdamies nepārtrauktā viesmīļu uzraudzībā, viesi var būt droši, ka par viņu labsajūtu un ērtībām ir rūpīgi padomāts. Sagaidīšanā viesi tiek lutināti ar plānām kaltēta iberiko jeb Spānijas pelēkās cūkas kājas šķiņķa šķēlītēm, kā arī nažgliemenēm, kuras tradicionālo šķīvju vietā pasniedz imitētās, no plastmasas pagatavotās konservu bundžās.
Bagātīgi ēdienkartē pārstāvētas dažādas zosu aknu variācijas, tostarp pastētes, taču īpaši autentisks ir jūras ķemmīšu pasniegšanas veids - uz laima pusītes, no kuras ēdot netradicionālās jūras veltes skābenā augļa garša sajūtama pavisam nedaudz. Īpaši šefpavārs piedomājis pie dārzeņiem, ko no virspuses gluži kā cepure sedz saželēta čiko pupu biezeņa plāksnīte. Tas viss pārliets ar ožu kairinošu un gardu buljonu.
Ēdienkarte turpina iekārdināt ar viegli sālīta, trekna, gaļīga un ļoti mīksta tunča pavēdera gaļu, kā arī ar strausa olas dzeltenuma biezeni un vislabākajām ēdiena un vīna kombinācijām.
Pavāru rosības apbrīnošanai atvēlēts vien neliels virtuves lodziņš, tāpēc jo grandiozāka šķiet deserta pasniegšana. Turpat zāles galā visu acu priekšā ēdienu lielmeistars, dūmiem mutuļojot, ar šķidrā slāpekļa palīdzību pagatavo šokolādes uzputeni, liekot siekalām saskriet no skatīšanās vien.
Par viesiem padomāts, arī maksājot rēķinu, - kā aicinājums atgriezties vēlreiz restorāna apmeklētājiem tiek dāvinātas nelielas kastītes, kurās vīna smaržas piesūcināti atrodami to ozolkoka mucu izgriezumi, kurās karaliskā dzira izturēta.
Tā kā restorāns vietējo spāņu un ārzemju viesu vidū ir ļoti iecienīts, galdiņu ieteicams rezervēt laikus, savukārt viegli pieklājīgs ģērbšanās stils Pandelujo apmeklējumam būs vispiemērotākais.
Calle Jorge Juan 20, Madrid 28006
Tālrunis: 91 436 11 00