Levant
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Levant ir vēsturiskais nosaukums reģionam, kas robežojas ar Vidusjūras austrumu pusi un Arābijas pussalu, ietverot Libānu, Sīriju, Jordāniju un Palestīnas teritoriju. Vēstures gaitā, dažādu kultūru un likten's līkloču rezultātā tam izveidojusies arī sava virtuve - Levantine cuisine. Kaut katrā valstī tās variācijas ir mazliet atšķirīgas, fundaments visur ir viens - tradicionālās mezes, hummus, tabbouleh, fattoush u.c šim reģionam raksturīgie ēdieni. Restorāns Levant ir viens no labākajiem "balto galdautu" restorāniem Amānā un atšķirībā no citiem, kas strikti ievēro klasiskās tradīcijas, Levant virtuvei piemīt izteikta laikmetīga piešprice un savā ziņā tā ēdienkarti varētu dēvēt arī par moderno levantiešu virtuvi. Vietējo vidū restorāns ir ļoti iecienīts, īpaši reizēs, kad gribas nevis vienkārši pavakariņot, bet sapucēties un piešķirt vakariņām jau īpaša notikuma auru. Lieliska apkalpošana un ļoti laba ūdenspīpe, īpašais viesmīlis to uzpasē kā savu acuraugu, oglēm ne mirkli neļaujot apdzist....
Jabal Amman 3rd Circle, behind Le Royal Hotel Amman
www.levantjo.com