William Curley
Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Britu Šokolādes Akadēmijas piešķirto labākā šokolādes meistara titulu (Best British Chocolatier) Viljams Kērlijs (William Curley) iemantojis jau četras reizes. Viņa šokolādes brīnumzeme meklējama Londonā, kā arī izsmalcinātajā kafijas galda grāmatā Couture Chocolate (2011). Jāmin, ka Viljama Kērlija pirmās grāmatas lappuses kārām acīm tika izkausētas Japānā - „Viljama Kērlija šokolādes rokasgrāmata" (William Curley's Chocolate Manual, 2011) tika izdota japāņu, viņa mīļotās sievietes Suzue, dzimtajā valodā.
Viljams Kērlijs savu augstākās kvalitātes šokolādes un konditorejas izstrādājumu radīšanā izmanto itāliešu šokolādes ražotāju Amadei šokolādi, kuras ražošanā tiek izmantotas pirmšķirīgas Criollo un Trinitario šķirņu kakao pupiņas, kas šokolādei nodrošina ilgstošu un neaprakstāmu pēcgaršu. Tieši Amadei ir likuši pamatus šokolādes kultūras renesansei, un, tāpat kā Kērlijs, izpelnījušies vairākkārtēju Šokolādes Akadēmijas atzinību un ieguvuši "Zelta Pupas" (Golden Bean) apbalvojumus, kuru pasniegšana ir nozīmīgs notikums starptautiskajā šokolādes pasaules kalendārā.
Izsapņot Viljama Kērlija šokolādes un konditorejas sirreālo sapni iespējams gan Ričmondā pie Temzas, kur 2004. gadā tika atvērts pirmais Viljama Kērlija boutique veikals, gan 2009. gadā, Pimliko rajonā durvis vērušajā, kakao pupiņu maisiem apšūtajā „butikā" un deserta bārā William Curley Belgravia.
William Curley Belgravia
198 Ebury Street
Belgravia
London
SW1W 8UN
Tel: 0207 730 5522
William Curley Richmond
10 Paved Court
Richmond-upon-Thames
Surrey
TW9 1LZ
Tel: 0208 332 3002
10/2011