GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Londona

Baudītāja ceļvedisCitādi maršrutiEsenceKultūraKur nakšņotKur paēst· Stila krējums· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Patīkamas cenas un kvalitātes attiecības· Leģendāra klasika· Vietējais kolorīts· Kur padzert kafiju· Labākā šokolāde· Labākais siers· Eko stils· Labākais steiks· Labākās austeres· Labākais martiniKur iepirktiesVērts zinātLabākie klubiFilmaInsider's viewKultūras afiša

IZVĒLIES OBJEKTU

Restaurant 34CUTHawksmoor« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · apvienotā karaliste · Londona · Kur paēst · Labākais steiks

Hawksmoor

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Hawksmoor

Senākās liellopu steika tradīcijas pieder tieši Anglijai un likumsakarīgi, ka Londonā steiku restorānu atradīsiet teju ik uz stūra, taču, jāatzīst, ka izcilu vietu nav daudz. Pirmklasīgs steiku restorāns nekad nevilcināsies ēdienkartē norādīt gaļas lopa izcelsmi un šķirni. Hawksmoor zelta dūzis ir Longhorn liellopa šķirne, kas ar mīlestību tiek audzēta vairākus kvalitātes apbalvojumus ieguvušajā Ziemeļjorkšīras bioloģiskajā saimniecībā The Ginger Pig. Tā kā Longhorn, vecākā liellopu šķirne Anglijā, ir ļoti reta, tad lopu skaits saimniecībā nav liels un, protams, tik laba gaļa nav arī lēta. Intensīvu gaļas garšu nodrošina tās pareiza noturēšana 35 dienas - ļoti labā ventilācijā - 2 grādu temperatūrā (dry age). Šāds process tiek veikts tikai ļoti nedaudzās saimniecībās.
Pēc noturēšanas gaļa nonāk Hawksmoor restorānā - vecā 19. gadsimta brūža sienās, kurās teju viss atstāts tā, kā tas bijis pirms simts gadiem. Vien saimniecības telpas un atvērtā stila virtuve modernizēta izcila mūsdienu restorāna prasībām, tādēļ restorānā jūtama senatnīga atmosfēra un ļoti laba aura.
Restorāna menu tāfele ziņo, ka steika lielumu atbilstoši mirkļa iegribām nav iespējams izvēlēties. Tiek piedāvāti tikai noteikta svara gaļas greizumi, un, kad tie pasūtīti, tie no tāfeles tiek nodzēsti. Vienīgi pasūtot divas dienas iepriekš, tiks nogriezts un pagatavots steiks jūsu kārotajā lielumā.

Mūsu izvēle šoreiz krita uz Porterhouse (£6,50/100g) - T formas kaulu (T-bone), kura lielākā daļa ir muguras gaļas sloksne, bet mazākā - fileja. Porciju vēsā angļu mierā var notiesāt arī viena persona, taču tas var būt darbiņš arī 2, 3 cilvēkiem. Kā uzkodas izvēlējāmies Bone Marrow&Slow Cooked Onions (£6,50) - grauzdētu maizi ar kaulu smadzenēm un lēni, lēni ceptiem, karamelizētiem sīpoliem. Nav daudz vietu, kur šādu ēdienu iespējams baudīt! Šī maltīte ir kreptīga un ir vajadzīga ļoti laba apetīte!
Lieliski ir arī gaļas čipsi - Beef Dripping Chips vai Triple Cooked Chips (£ 4,00). Tie, cepti liellopa taukos, ir trekni un bagātīgi, bet fantastiski gardi!
Taču, ja neesat gaļas cienītājs, Hawksmoor piedāvā arī grillētas austeres, omāru, jūras ķemmītes un cita veida uzkodas. Var baudīt dažādu vīnu glāzēs vai iegādāties pudeli.
Šī vieta ir ļoti populāra city people vidū - 120 sēdvietas nekad negarlaikojas tukšas.
Restorānu kritiķi runā, ka iespējams Hawksmoor ir vislabākā gaļa visā Londonā!

Neliels ieskats steiku menu:
Bone-in Prime Rib (£6,50/100g)
Porterhouse (£6,50/100g)
Chateaubriand (£12,00/100g)

Fillet (300g) - £30,00
Bone-in Sirloin (600g) - £29,00
Rib-eye (400g) - £26,00
D-Rump (400g) - £20,00

Seven Dials
11 Langley St.
WC2H 9JG
020 7856 2154

www.thehawksmoor.com

 

02/2011

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: