GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Londona

Baudītāja ceļvedisCitādi maršrutiEsenceKultūraKur nakšņotKur paēst· Stila krējums· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Patīkamas cenas un kvalitātes attiecības· Leģendāra klasika· Vietējais kolorīts· Kur padzert kafiju· Labākā šokolāde· Labākais siers· Eko stils· Labākais steiks· Labākās austeres· Labākais martiniKur iepirktiesVērts zinātLabākie klubiFilmaInsider's viewKultūras afiša

IZVĒLIES OBJEKTU

Ivy Market GrillTom Dixon SandwichLittle SocialKeeper's HouseHIX restaurantsThe Quality Chop HouseLe GavrocheHélène Darroze at the ConnaughtThe TroubadourRestaurant 34Dukes BarSimpson's-in-the-StrandBentley's Oyster Bar & GrillRose BakeryNotes Music CafeWilliam CurleyPollen Street SocialCUTDinner by Heston BlumenthalBistrothequeSong QueWheeler's RestaurantThe ProvidoresThe Harwood ArmsRiver CaféPolpoMaze GrillMazeLa FromagerieL’Atelier de Joël RobuchonJamie's ItalianHawksmoorHakkasanGalvin La ChapelleFire&StoneDaylesford Organic in Notting HillDaylesford OrganicCroque GasconBocca Di LupoEAT.Pho CaféPortrait RestaurantJ. SheekeyThe BoundaryLe Café AnglaisThe RulesSt. JohnThe WolseleyBorough MarketThe Fifth FloorHakkasanTom AikensAuberginePrêt-à-PorteaClaridgesJulie's RestaurantBibendum Oyster BarZumaThe IvyMomoSketchMaze restorāns« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · apvienotā karaliste · Londona · Kur paēst ·

Tom Aikens

Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Tom Aikens

Kāda restorāna apmeklētāja iesūdzēšana tiesā par mēģinājumu nočiept autentisku sudraba karoti beidzās ar lielisku PR par labu pašam kulinārijas meistaram. Savdabīgais Tom Aikens uzvaras gājiens noslēdzies ar vienu no iecienītākajiem modernās franču virtuves restorāniem Londonā, kā arī bistro (27, Cale Street) un fish&chips (1, Cale Street). Savulaik izglītojies pie paša Pierre Koffmann, 2003. gada aprīlī Tom Aikens nolēma atvērt pats savu gastronomijas Meku, gadu vēlāk izpelnoties arī pirmo Mišelina zvaigzni.
Čelsijas rajona restorāns tā apmeklētājus nemulsina ar bezgaumīgi pārspīlētu interjeru - te viss ir viegls, elegants un klasisks. Viesu vidū iespējams sazīmēt visdažādāko paaudžu pilsētniekus, taču visi kā viens nākuši baudīt augstu kvalitāti. Restorāna šarms un katram apmeklētājam veltītā uzmanība liek sajusties īpašākam par citiem - šampanietis kā aperitīvs un komplimenti kā nemitīgs pārsteigums vakara gaitā. Ar saviem ciemiņiem labprāt aprunājas arī pats šefpavārs.
Aizmirstiet par vieglu orientēšanos ēdienkartē. Visu tā vien kārojas nobaudīt. Ja tasting menu (tā iespējama tikai visam galdiņam kopā) piedāvātās porcijas neapmierina ēstgribu, iecienītāko no gardēža atradumiem var pasūtīt kā lielāku porciju.
Someljē ir gana apķērīgs un izpalīdzīgs. Enciklopēdijas biezuma vīna kartē viņš ātri vien atradīs tieši ciemiņa gaumei un maciņam atbilstošāko no karaliskajām dzirām.
Maltītes prezentācija ir lieliska, pasūtītais ēdiens izvietots pa vairākiem šķīvjiem, atsevišķi akcentējot katru tā detaļu. Tradicionālās austeres Tom Aikens pasniedz tvaikotas, ar citronzāli un avokado. Sajūsmas vērts ir arī portvīnā marinēts zoss aknu foie gras ar pikanto bumbieri un tvaikots balodis ar kastaņu kaneloni. Bet piena jēru droši iespējams ēst teju jēlu - balto un mīksto gaļu papildina divu veidu kazas siers un cukini.
Gluži kā omītes pavārgrāmatā, arī Londonas lielmeistars ēdienkartē iekļāvis cūkas karbonādi, taču tradicionālā izklapētā gaļas gabala vietā baudītāju iepriecina sulīga, īpašas šķirnes gaļa ar maigi kraukšķīgu ādiņu. Savukārt peldošās salas izvietotas ne vienā, bet vairākos traukos, turklāt parastais olu baltuma putenis karamelizēts.
Tam visam pa vidu negaidot tiek pasniegti komplimenti - iespējams lielākais pavāra lepnums. Vairāku veidu bietes īpašā burciņā, kur apakšējo slāni veido želeja, tad - biešu uzpūtenis un visbeidzot - putas. Ar garu karoti izgaršojama katra no variācijām, vienlaikus sajūtot izcilo balzama etiķa garšu.
Tom Aikens pacenties dažādos veidos apspēlēt arī zoss aknu pastēti, uz koka dēlīša pasniedzot četru veidu sudraba karotes ar minēto delikatesi tajās. Plūmju dzēriens iepildīts pudelē ar vecmodīgo drāšu korķi, bet pēc deserta baudīšanas pavārs liek sajusties gluži kā zinātniskajā laboratorijā - uz dēlīša saliktas mēģenes ar atšķirīgu dzērienu katrā no tām.
Tradicionālo ēdienu pasniegšanu Tom Aikens gaumē iecienījuši daudzi pilsētas viesi un vietējie, tāpēc kāda no 70 restorāna vietām jārezervē laikus. Smēķēt tajā nav ļauts.

Atvērts - no pirmdienas līdz piektdienai
Lunch - no 12:00 līdz 14:30
Dinner - no 18:45 līdz 23:00

43 Elystan Street, London SW3 3NT
Tel.: 020 7584 2003
E-pasts: info@tomaikens.co.uk

www.tomaikens.co.uk

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: