Hakkasan
Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES
Hakkasan atrodas uz mazas, klusas ieliņas pašā Londonas centrā un piedāvā labāko ķīniešu virtuvi visā pilsētā. Ar Mišelina zvaigzni apbalvotais restorāns pulcē visus tos, kas komerciālā amerikānisma, sarkano lukturu un trekno saldskābo mērču vietā vēlas baudīt autentiskus austrumu zemes kulinārijas šedevrus. Hakkasan atrodas pagrabstāvā un savā modernajā vienkāršībā ir neatkārtojams - melni koka galdi bez galdautiem, piezemēts apgaismojums un koka režģīši, kas milzīgo zāli, kurā vietas pietiek līdz pat 120 viesiem, sadala atsevišķās telpās, nedaudz pieklusinot skaļo publiku. Apmeklētāju vidū nereti var pamanīt arī pa kādai šovbiznesa zvaigznei. Viesiem daļēji redzama arī pavāru darbošanās virtuvē.
Apkalpošanu būtu grēks nosaukt tikai par lielisku - dzeramnaudā ierēķinātos 13% ne viens vien restorāna apmeklētājs būtu gatavs dubultot. Nepaspēsiet noplikšķināt acis, kad jau tiks pasniegts aperitīvs un viesmīlis laipni izklāstīs ēdienkarti.
Maltītes baudīšana nenotiek tradicionāli - pirmais, otrais, trešais ēdiens, bet apmeklētāji var brīvi izvēlēties - sākot no visdažādāko veidu haizivs zupām, pasniegtām māla podos, līdz pat tādu dārzeņu variācijām, kādas zināmas tikai retajam. Katrs ēdiens pasniegts tieši tam domātā traukā, kas līdzās tradicionālajiem materiāliem pagatavoti arī no kokosrieksta.
Savvaļā notverts jūras vilks, jūras mēle, sudraba menca, baltais tuncis - tās ir tikai dažas no Hakkasan pasniegtajām reto sugu zivīm. Viesi var mieloties arī ar jasmīnu tējā kūpinātu vistu, omāriem, jūras ķemmītēm, garnelēm, tradicionālo tofu, strausu, jēra gaļu un medījumiem, kā arī Pekinas pīli ar karaliskajiem belugas ikriem (pēdējais ēdiens izmaksā vidēji 140 mārciņas, taču ir katra iztērētā centa vērts). Garšas kārpiņas varat iepriecināt ar „soft shell" krabi, kas zaudējis savu čaulu, tāpēc apēdams pilnībā. Par 48 mārciņām šefpavārs Tong Chee Hwee pasniegs augstvērtīgāko gaļu, kāda vien iespējama - wagyu liellopu, kura audzēšanā, ticiet vai nē, izmantota mūzika, masāžas un pat šampanietis!
Sajūsmas vērta ir arī vīna karte, kurā atrodami tādi sarkanās dziras nosaukumi, par kādiem nojausma ir tikai lietpratējiem.
Hakkasan nekad netrūkst apmeklētāju, tāpēc galdiņš jārezervē laikus. Tiesa, vakaru patīkamā atmosfērā iespējams pavadīt arī pie lieliska bāra, kas sniedzas no viena zāles gala līdz otram.
Adrese: 8 Hanway Place, W1T 1HD
Tel.: + 44 (0) 20 7927 7000