St. John
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Tradicionāla britu virtuve izcilā izpildījumā. Pārcepto un pāreļļoto gaļas gabalu un supertrekno pudiņu vietā Smitfīldas rajonā esošais St. John (otrs restorāns atrodas Spitalfields rajonā) piedāvā šķietami vienkāršu, krietnu un no organiskiem, veselīgiem produktiem gatavotu maltīti. Mazliet zemniecisks servējums bez liekām dekorācijām, taču termiski ēdiens apstrādāts pilnīgi perfekti, saglabājot bagātīgu garšas buķeti un augstu kvalitāti. Spināti izsautēti tieši tik, cik nepieciešams, liellopu kaulu smadzenes papildinātas ar pasakaini gardu apgrauzdētu maizes šķēli un neskaitāmām sēklu un graudu variācijām. No lopiņa izmantots teju viss - no šņukura līdz astītei, vai tā būt fileja, steiks vai eskalops.
1994. gadā Fergusa Hendersona (Fergus Henderson) un Trevora Gulivera (Trevor Gulliver) atvērtais restorāns var lepoties ar visai oriģinālu atrašanās vietu - kādreizējā dūmotava, kuras industriālās aprises šodien maskē vien nobalsinātas sienas un griesti, līdzās vecajiem skursteņiem ierīkotais bārs un atklātā virtuve un melnā tāfele jeb ēdienkarte pie sienas. Citādi viss gandrīz kā vecajos, labajos laikos, mazliet raupjo ķieģeļu reljefu ieskaitot.
Apkalpojošais personāls tērpies virtuves uniformās, tāpēc brīžiem pat šķiet, ka viesmīlis pats nupat pagatavojis kārtējo maltīti, kas, protams, tā nav... Ļoti draudzīga, personiska attieksme un lieliska atmosfēra biznesa pusdienām.
26 St. John Street, London, EC1M 4AY
Tel.: 020 7251 0848
www.stjohnrestaurant.co.uk