GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Brisele

Baudītāja ceļvedisFoto galerijasKultūraKur nakšņotKur paēst· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Patīkamas cenas un kvalitātes attiecības· Leģendāra klasika· Vietējais kolorīts· Labākie frī kartupeļiKur iepirktiesUrbānā leģendaArhitektūras tūrismsLabākie ceļvežiInsider's view

IZVĒLIES OBJEKTU

Maison Antoine« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · beļģija · Brisele · Kur paēst · Labākie frī kartupeļi

Maison Antoine

Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Maison Antoine

No gastronomiskā viedokļa Beļģija ir slavena ar trim lietām – alu, frī kartupeļiem un mīdījām (moules). Un Maison Antoine ir vispāratzīta kā vieta, kur Briselē tirgo labākos kartupeļus frī. Ēstuve jeb patiesībā kiosks šajā vietā (place Jourdan 1) atrodas jau kopš 1948. gada, kad pēc Otrā Pasaules kara vāciešu pamestā būdā to atvēra Antuāns Desmē (Antoine Desmet). Tiesa, nu vairs tā nav nekāda būda, bet marmora, metāla un stikla kiosks. Maison Antoine atvērts katru dienu (darbdienās līdz 01.00, piektdienās, sestdienās līdz 02.00) un rinda te ir gandrīz vienmēr. Kartupeļi turpat uz vietas tiek sagriezti un cepti (tiesa, mūsdienās to dara elektriskā tīrāmā mašīna un arī krāsns), tad servēti vaskotās papīra tūtās – ar kādu no aptuveni padsmit piedāvājumā esošajām mērcēm. Piedāvājumā ir arī iesmiņi ar grilētu gaļu un garneļu kroketes. Tām gan te ir tikai piedevu loma.

Ticiet vai nē, bet Maison Antoine gatavotie kartupeļi tiešām ir galvastiesu pārāki par citiem. Un šis noteikti ir piedzīvojums, kas jāizbauda, esot Briselē. Rindā stāv visi – aristokrāti, eiroklerki, studenti un plebeji, geji un ģimenes ar bērniem. Un pēc tam visi ar papīra kastēm plastmasas maisiņos (ja izsalkums ir grandiozs) vai papīra tūtām, pilnām ar kartupeļiem, sabirst apkārtnes kafejnīcās, jo visās, ja vien paņemat glāzi alus (vīnu, sulu) ir atļauts ēst Maison Antoine kartupeļus. Skats ir kolorīts – tuvējās kafejnīcās nav gandrīz neviena brīva galdiņa un pie visiem aina viena un tā pati – papīra turzas, maisi un alus. Vasarās ar kartupeļu ēdājiem pieblīvēti arī place de Jourdan soliņi. Kaut patiesībā frī kartupeļi esot jāēd kājāsstāvot. Nesen lasīju, ka dienā Maison Antoine apgrozījums esot apmēram 3500 dolāru un, redzot nemitīgo rindu, tas nemaz neizklausās pēc fantastikas.

Place Jourdan 1

www.maisonantoine.be

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: