Vincent
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

1905. gadā durvis vērušais Vincent ir ģimenes restorāns jau trešajā paaudzē. Īstena Briseles institūcija, kuram, turklāt, apbrīnojami izdevies nosargāt gan tradīcijas, gan atmosfēru, neraugoties uz atrašanās vietu – tieši blakus tūristisku ēstuvju pārpildītajai Rue de Bouchers, kas pazīstama galvenokārt ar uzmācīgiem iekšā saucējiem. Vincent specializācija ir tradicionāla beļģu virtuve un, jo īpaši, jūras veltes. Tā raksturu ilustrējot arī interjeram – ar vēsturiskajām apgleznotu flīžu freskām, kas attēlo ainiņas iz zvejnieku un jūras dzīves. Ieeja Vincent ir caur virtuvi, tādējādi piešķirot apmeklējumam tādu piekrastes zvejnieku tirgus dinamiku, kur viss mutuļo, pavāri žonglē ar pannām, viesmīļi ar paplātēm. Iekārojamākais restorāna galdiņš atrodas pašā zāles galā vidū, tā dizainam atgādinot stilizētu vecas koka zvejnieku laivas priekšgalu. Ideālāku skatu punktu grūti vēlēties – viss zālē notiekošais te ir kā uz skatuves. Gaļas ēdienu cienītājiem noteikti vērts nobaudīt Vincent slaveno antrekotu (entrecôte), kurš restorāna ēdienkartē nosaukts kā Simple a'los 1er Choix. Milzīgs 350-400g liellopa gaļas gabals, pareizi izgriezts un izturēts, ar visu kaulu, tādējādi piešķirot izcilu sulīgumu un mīkstumu. Arī slavenā zaļo piparu mērce tiek gatavota turpat jūsu acu priekšā – ar visu liesmu... Mirkļos, kad kārojas ko īsteni autentisku, laika vājību šķietami neskartu, vakariņas Vincent nenoliedzami ir piedzīvojums.
Rue des Dominicains 8
12/2012