Steak House Čestr
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
![Steak House Čestr](i/objects/s480/8112.jpg)
Jau no vēsturiskās Bohēmijas laikiem Simentāles šķirnes liellopu audzēšana Čehijā tikusi rūpīgi izkopta. Arī miesnieki sendienās prata šo gaļu izturēt kā vislabāko vīnu un uz galda pasniegt nevainojamus sautētus, lēni cepinātus vai uz oglēm grilētus labākos liellopa izgriezumus. Protams, ar laiku šīs zināšanas nedaudz apaugušas ar aizmirstības velēnu, tāpēc apsveicamu mēģinājumu tās reabilitēt šodienas Prāgā uzņēmies steiku nams Čestr.
Restorānu varbūt nebūs tik viegli atrast - tas iekārtojies bijušajā sociālisma ēras valdības administrācijas ēkā, kura 90. gados kļuvusi par Radio “Brīvā Eiropa” mītni, bet šodien daļa ēkas kalpo kā valsts muzejs, daļa – kā opera.
Taču reiz to atraduši, varēsiet nobaudīt nevainojamu pavāru sniegumu un labāko no Čehijas lopkopības kultūras!
Vienā no telpas stūriem – aiz stiklotas vitrīnas, iespējams apskatīt, kā gaļa tiek nogatavināta, citā – kā pēc šī 50 līdz 60 dienu ilgušā procesa pavāri to pārvērš maltītē, kas nudien liekama uz augstākajām kvalitātes latiņām.
Un ne tikai gaļa – arī zivs ir Čestr pavāru kompetencē! No tiesas - vērts šeit iegriezties, ja gribas kaut ko ārpus tradicionālajiem čehu krogiem ar cūku kājām, skābiem kāpostiem, gulašu un alus aumaļām.
Turklāt priecēs arī Čestr interjers. Telpa ir plaša un gaiša, bez ierastās steikhausu a la Argentina kiča atribūtikas. Tās dizains ieturēts gaumīgi askētiskā stilistikā - izmantots dabīgais koks un gaišā tonalitāte. Vērts pavērst skatu augšup pret griestiem – baltajās flīzēs kaleidoskopiskus zīmējumus veido meistarīgas grafisku buļļa galvu kompozīcijas. Tas no izskaistinājumiem arī būs ir viss, taču telpa ir patiesi brīnišķīga!
Starp citu, arī vīnu izvēle nav peļama – tie uzskatāmi izkārtoti plauktos gar telpas sienām.
Ļoti laba apkalpošana un, kas nav mazsvarīgi – viesmīļi runā ļoti labā angļu valodā. Cenas priekš tik izcila kulinārā snieguma – saprātīgas!