GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Franču Rivjēra

Baudītāja ceļvedisEsenceKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesMaršrutiLietas, kas jāizdaraRaksti

IZVĒLIES OBJEKTU

La Verdoyante, GassinL'Union, NiceA la Table du Marche, NiceNice art bistro, NiceCafe de Turin, NiceMirazur, MentonLa Merenda, NiceLes Bacchanales, VenceLe Petit Fouet, MouginsChateau de la Chevre d'Or restorāns, EzeLa Petite Plage, Juan-les-PinsLe Relais des Coches, Tourrettes-sur-LoupTerres de Truffes, NicaLa Colombe d'Or restorāns, Senpoldevānsa« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · francija · Franču Rivjēra · Kur paēst ·

Les Bacchanales, Vence

Autors: 0 ATSAUKSMES

Les Bacchanales, Vence

Les Bacchanales ir vieta ar stāstu, ne tikai labu ēdienu, kas Franču Rivjēras ēdināšanas institūcijās nebūt nav retums. Jau restorāna atrašanās vieta vien ir ko vērta - art deco stila trīsstāvu villa atrodas vien pāris soļu attālumā no slavenākā šīs apkaimes pieturpunkta - franču mākslinieka Anrī Matisa radītās Rožukroņa kapelas (Chapelle du Rosaire de Vence), viena no pēdējiem viņa darbiem, kuru mākslinieks pats uzskatīja par savu labāko - “Rezultātu dzīvei, kas veltīta pasaules meklējumiem.”  

Foto: Les Bacchanales, VenceFoto: Les Bacchanales, VenceFoto: Les Bacchanales, Vence

Villu ieskauj mazliet sirreāls, laikmetīgu skulptūru piepildīts dārzs, turklāt tas kalpo ne tikai viesu vizuālam baudījumam, bet dārzā tiek audzēti arī teju visi virtuvei nepieciešamie garšaugi, zaļumi un uzturā lietojamie ziedi, kas vienmēr ir klātesoši Michelin zvaigžņu pavāra Christophe Dufau gatavotajā maltītē.

Savulaik, iedvesmojies no kulinārās pieredzes Dānijā un citviet pasaulē, Christophe Dufau atgriezās Rivjērā un atvēra savu pirmo restorānu, kas visai ātri un pārliecinoši izpelnījās pirmo Michelin zvaigzni.

Les Bacchanales ir jau viņa otrais restorāns un atšķirībā no pirmā, kuru pavārs veiksmīgi pārdeva, tā koncepts vairāk sakņojas teritoriāli bāzētā ēdienkartē. Šobrīd no izejvielām, kas nākušas no tuvīnajām Provansas, Korsikas un Pjemontes reģionu zemēm un ūdeņiem, Christophe Dufau rada lielisku modernās franču virtuves baudījumu – bez liekiem izskaistinājumiem, vieglu un veselīgu.

Vakara ēdienkartē tiek piedāvātas trīs izvēles – četru, piecu vai septiņu ēdienu kursi, ko veido uzkodas, pamatēdienā zivs vai/un gaļa, siers un divi dažādi deserti. Savukārt pusdienās ir divas izvēlas – trīs vai pieci ēdieni.

Starteros iespējams nobaudīt svaigus anšovus ar ricotta sieru; otrajā - zivi ar tvaicētiem ratatouille dārzeņiem, palielu liellopa gabalu - biezajā, stingrajā vīna mērcē; saldajā – popkornu ar zemenēm un vaniļas krēmu lieliskā kārtojumā, vai sieru – kūpinātu timiāna un rozmarīnu garšu maisījumā ar rukolu... Skaidri, saprotami un absolūti gardi!

Vīna izlases pamats Les Bacchanales ir Francijas reģioni, turklāt tas te tiek piedāvāts par samērīgām cenām, un arī pats šefpavārs vienmēr ir klātesošs un atvērts komunikācijai par labāko vīna izvēli.

247 Avenue de Provence
06140 Vence, Francija
lesbacchanales.com/en

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: