GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW JAUNUMI FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Franču Rivjēra

Baudītāja ceļvedisEsenceKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesMaršrutiLietas, kas jāizdaraRaksti

IZVĒLIES OBJEKTU

La Verdoyante, GassinL'Union, NiceA la Table du Marche, NiceNice art bistro, NiceCafe de Turin, NiceMirazur, MentonLa Merenda, NiceLes Bacchanales, VenceLe Petit Fouet, MouginsChateau de la Chevre d'Or restorāns, EzeLa Petite Plage, Juan-les-PinsLe Relais des Coches, Tourrettes-sur-LoupTerres de Truffes, NicaLa Colombe d'Or restorāns, Senpoldevānsa« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · francija · Franču Rivjēra · Kur paēst ·

Mirazur, Menton

Autors: 0 ATSAUKSMES

Mirazur, Menton

Restorāns Mirazur, kurš cita starpā lepojas arī ar divām Michelin zvaigznēm, atrodas mazliet attālāk no Nicas, jau gandrīz pašas Itālijas robežas – mazā, šarmantā piekrastes pilsētiņā Menton, kas ir slavena ar savu Belle Époque stilistikā celto vēsturisko tirgu, neskaitāmiem maziem krodziņiem, citroniem, medu un fantastisko Žana Kokto muzeju (Musée Jean Cocteau).

Foto: Mirazur, MentonFoto: Mirazur, Menton

Celta 30. gados, restorāna vairāklīmeņu ēka lepni izkārtojusies pakalnā līdzās Francijas vecākajai avokado koku audzei. Savukārt dārzā zem apelsīnkokiem zaļo piparmētras, salvija, vērmeles un maurloki, bet terases augstākajā līmenī iekārtotas dobes dārzeņiem, kas lieti noder šefpavāra Mauro virtuvē.

Mirazur ēdiens ir nevainojums, turklāt pavāra radošums, izmantojot augstvērtīgus vietējā reģiona produktus, izpaužas gan garšu salikumos, gan servējumā.

Restorāna ēdienkarte sastādīta tā, lai katrs var izraudzīties sev tīkamāko maltītes formātu – discovery piedāvājumā (70 eiro) tie būs pieci ēdieni, un tajā jums būs jāļaujas pārsteigumam no produktiem atbilstoši izvēlētajai stihijai – jūra vai zeme. Carte blanche (140 eiro) savukārt iespējams saņemt līdz pat vienpadsmit ēdieniem un nobaudīt visu, ko pavārs virtuvē izveicis.

Kā interesantākie ēdienkartes momenti noteikti minami – izlobīta austere, kas tiek pasniegta kopā ar trīs dažādos veidos sagatavotiem bumbieriem, kā arī zemajā temperatūrā gatavota zivs. Ja jums nekas nav pret pavāji apceptu gaļu, tad noteikti patiks arī uz šķīvja izklāta, plāni-plāni nogriezta sarkanā šķēle... Ak, jā – un vēl īpašie kalmāra spageti!

Par vīna karti jāteic, ka tā viennozīmīgi ir laba, taču cenu amplitūda sākas no 60 eiro uz augšu. Šeit arī nevar noklusēt kādu servisa mīnusu, proti, someljē centienus izvēli ierobežot tikai starp vienas cenu kategorijas vīniem.

Bez brīnišķā terases skata uz jūru, iespējams baudīt arī lielisku, mūsdienīgu iekštelpu noformējumu, kurā balti segtie galdi mijās ar kailām koka virsmām, bet visa kulminācija tomēr ir šejienes kolorītā un dažādā publika.

30 Avenue Aristide Briand
06500 Menton, Francija
www.mirazur.fr

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: