Yam'Tcha tējas salons
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Tie, kas seko līdzi patiešām lieliskajai Netflix dokumentālo portretfilmu sērijai Chef's Table, visticamāk, būs dzirdējuši Adeline Grattard vārdu un viņas nu jau gana slaveno restorānu Yam'Tcha. 2014. gadā – eksistējis vien mazliet vairāk kā gadu, tas tika pie pirmās Michelin zvaigznes – publicitāti izpelnoties gan pavāres jaunībai un sievišķībai, gan Yam'Tcha neparastajai franču-ķīniešu fusion virtuvei. Pagājušā gadā restorāns pārcēlās uz jaunām, plašākām telpām 121 rue Saint Honoré, savukārt tā iepriekšējā mājvieta pārtapusi Yam'Tcha tējas salonā/ēstuvē, kurā saimnieko Adeline Grattard ķīniešu izcelsmes dzīves draugs, tējas someljē Chi Wah. Līdzās izcilai tējai, kas te tiek servēta atbilstoši klasiskajam rituālam, absolūts must-try ir bao (tvaicēts bans) – jeb ķīniešu sendvičs. Tā mīkla tiek gatavota ieraugu tvaicējot, un tādējādi maizei piešķirot īpaši maigu un gaisīgu tekstūru. Yam'Tcha tējas salona ēdienkartē rodami bao ar visdažādākajiem pildījumiem – comté sieru un saldajiem sīpoliem, pikantām shiitake sēnēm un dārzeņiem utt. To cienītāju netrūkst, tālab, ja gribat tik pie brīva ķeblīša pie garā galda jeb bāra letes, ieteicams iegriezties īsi pirms klasiskā Parīzes pusdienu laika sākuma.
4 rue Sauvai