GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Parīze

Baudītāja ceļvedisCitādi maršrutiFoto galerijasEsenceKultūraKur nakšņotKur paēst· Stila krējums· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Leģendāra klasika· Labākās brokastis· Kur padzert kafiju· Bistro· Kur iedzert vīnu· Labākā šokolāde· Labākie bāriKur iepirktiesMaršrutiUrbānā leģendaArhitektūras tūrismsLietas, kas jāizdaraVērts zinātLabākie klubiFilmaVērts izbaudītInsider's view

IZVĒLIES OBJEKTU

Pierre Sang BoyerEclecticMiss KoMa CocotteTerroir ParisienHidden KitchenOpera restaurantCafe GermainLa SocieteMini PalaisLes OmbresPetrelleL'Eclaireur Bar-RestaurantKongSensingGayaLô Sushi Pont-NeufEmporio Armani CaffeCafé MarlyÉtienne MarcelMarket« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · francija · Parīze · Kur paēst · Trendy

Terroir Parisien

Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Terroir Parisien

Bistro Terroir Parisien ir viens no pēdējā laika spilgtākajiem Parīzes gastronomijas skatuves jaunpienācējiem. Tā nosaukumam precīzi iemiesojot arī tā konceptu – visi bistro ēdienkartē izmantotie produkti ir vai nu no Parīzes jeb tās tuvākās apkaimes. Tā teikt, īstens Parīzes “terroir” jeb runājot vīna pasaules līdzībās – uz jūsu šķīvja ir īsteni parīziska buķete, kuras fundaments ir unikālā Parīzes augsnes, klimata un sajūtu ķīmija. Bistro idejas autors ir trīs Michelin zvaigžņu pavārs Yannick Alleno un viņš neslēpj, ka šis koncepts viņam bijis īsts izaicinājums. Diemžēl mūsdienu Parīze krietni atšķiras no tās vēl pirms gadiem piecdesmit un simts, kad apkārtnes fermeri pabaroja vai visu pilsētu. Tieši Parīzes “terroir” savā ziņā kļūstot par visas franču gastronomijas fundamentu. Šobrīd daudzas agrākās fermas un saimniecības ir likvidētas un atrast augstas kvalitātes vietējo ražotos produktus nav nemaz tik viegli. To itin labi var redzēt arī vietējos tirdziņos, painteresējoties par produktu izcelsmi.

Taču Yannick Alleno savu sapni izdevies piepildīt, kā arī piešķirt klasiskajai franču virtuvei īsteni inovatīvu akcentu. Noteikti nogaršojiet asinsdesu, tik pārsteidzoši labu (un tik neordinārā izskatā) to diezin vai jel kad un jel kur būsiet baudījuši. Būtībā katrs ēdiens te ir savveida piedzīvojums.

Terroir Parisien atrodas Latīņu kvartālā, mazā šķērsielā, bistro ir neliels – optisku apjomu piešķirot vien spoguļsienai. Laikmetīgais interjers ar koka griestiem kā jahtas klāju mazliet atgādina ceļojumu ceļojumā, kāds tas būtībā arī ir – vien šoreiz Parīzes gastronomijas pasaulē.

20 rue Saint Victor
www.bistrot-terroirparisien.fr

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: