GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Atēnas

Baudītāja ceļvedisEsenceKultūraKur nakšņotKur paēst· Stila krējums· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Leģendāra klasika· Kur padzert kafiju· Kur iedzert vīnu· Labākais saldējums· Labākās kūkas· Labākas zivis· Veselīgs dzīvesveids· Muzeji un galerijass centrsKur iepirktiesMaršrutiUrbānā leģendaLietas, kas jāizdaraVērts zinātRaksti

IZVĒLIES OBJEKTU

Funky GourmetO Tzitzikas ke o Mermigas« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · grieķija · Atēnas · Kur paēst · Trendy

Funky Gourmet

Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Funky Gourmet

Modernās grieķu virtuves restorāns Funky Gourmet 2014. gadā saņēma otro Michelin zvaigzni, kļūstot par vienīgo restorānu Atēnās, kam šīs zvaigznes sastājušās tik vēlīgā kombinācijā.

Protams, pieredzējuši Rietumeiropas baudītāji var ieslīgt diskusijās par Michelin zvaigžņu nozīmi un statusu šodien. Striktais kodekss ar sudraba galda piederumiem, attiecīgiem galdautiem un servisa smalkumiem šobrīd varbūt nav auditorijas pieprasītākā formula, un arī šefpavāri no teju jau arhaiskā apbalvojuma atsakās, lai uzņemtu daudz demokrātiskāku kursu.

Grieķija, lai arī Eiropa, tomēr nav pats tās centrs, tāpēc arī tendences to sasniedz ar zināmu novēlošanos, līdz ar ko Atēnu restorāni pēc Michelin zvaigznēm vēl aizvien tiecas. Kas, protams, nav slikti, un zvaigžotais Funky Gourmet patiesi arī ir rekomendācijas vērta vieta, ņemot vērā, ka tas ir visai attāls no Michelin klasikā, nedaudz jau vecišķā un garlaicīgā restorāna veidola. Vieta ir burvīga - Funky Gourmet iekārtots ēkas otrajā stāvā, un tās milzīgie logi kalpo kā sava veida skatuve aiz tiem esošajai skaisti izgaismotajai, vēsturiskās pilsētvides panorāmai. Pašā restorāna telpā vērojama melnās krāsas dominance - sākot no sienām, galdiem beidzot ar oficiantu formām. Telpā neizpaliek arī pa kādai samta drapērijai, kas gan Atēnās ir pilnīgi iederīgs interjera elements.

Funky Gourmet piedāvā trīs veidu degustācijas menu – piecu ēdienu menu pa 135 EUR (ar vīna un ēdiena pārošanu 195 EUR), četru ēdienu pa 90 EUR (ar vīnu 135 EUR) un trīs ēdienu 70 EUR (ar vīnu 91 EUR).

Kas attiecas uz starteriem un pamatēdieniem, Funky Gourmet pavārs viennozīmīgi pelnījis uzslavas. Tajos izpalikuši nevajadzīgi eksperimenti, savukārt atrasti saprātīgi kompromisi starp grieķu tradicionālajām pamatvērtībām un pretenziju pret mūsdienīgu ēdiena formu, kas ietver atraktīvu pasniegšanas veidu, garšu ekspresijas un ēdiena kvalitāti no veselīguma viedokļa.

Trīs ēdienu menu (70 EUR) tiek piedāvātas divas startera izvēles iespējas, proti, jūras ķemmītes vai vīngliemeži, un divas pamatēdiena izvēles - zālēs tīta zivs vai buļļa vaigi.

Restorānu apmeklējot divatā un nogaršojot pilnu piedāvājumu, jāsecina, ka ēdieni no tiesas ir izcili. Ar nelielu izņēmumu - papildovācijas varbūt nebūs pelnījušas jūras ķemmītes. Izņemot noformējumu ar īstajiem gliemežvākiem, kuros ķemmītes pasniegtas ingvera putās un mērcītē, jāsaka, ka ne ar ko citu tās īpaši neizcēlās starp citkārt baudītām ķemmītēm. Savukārt trīs pārējie ēdieni – lieliski! Izlobītie vīngliemeži spinātu mērcē, kas pasniegti kopā ar grūbām un grauzdiņiem – viennozīmīgi ir gardi un salikumā interesanti, turklāt porcija - liela un sātīga. Savukārt pamatēdiens ar balto zivi, kuras maigā tekstūra ietīta zālēs un pasniegta ar kinoa sēklām – izrādījās no tiesas gards, turklāt veselīgs baudījums. Arī septiņpadsmit stundu ilgi gatavotie buļļa vaigi – mīksti un gardi, turklāt pasniegti ar neklasiskām piedevām - foie gras ar trifelēm, dūmotu paprikas esenci, tomātu želeju utt. Šo gan varētu pieskaitīt pie garšu saderības eksperimentiem, taču ēdiens izcēlās ar oriģinalitāti, ņemot vērā, ka līdzi tika pasniegta arī pamācība, kā garšas pareizi sapārot.

Anothertravelguide.com viesošanās reizē izvēlētais menu tika bagātīgi papildināts arī ar šefpavāra komplimentiem, piemēram, uz akmens plātnes pasniegtiem seleriju čipsiem ar mērci, saldējuma sendviču ar divām šokolādes kartītēm, kas kūpināts ozola dūmos.

Taču nonākot līdz menu deserta sadaļai, diemžēl vilšanās varētu būt neizbēgama, taču tajā pašā laikā jāsaprot, ka grieķiem saldie ēdieni allaž bijuši pamatīgi, pārsaldināti un kalorijām bagāti. Un tomēr - izbrīna, ka pie šīm vērtībām pieturējies arī modernās virtuves restorāns. Gandrīz -1960C ar šķidro slāpekli apstrādātais sviests kopā ar popkornu, maizi un medu, tāpat arī cukurvates kociņi šokolādes krēmā bez nevienas svaigas nots – nesajūsmina un šķiet daudz par saldu  un ķepīgu.

Divas Michelin zvaigznes uzliek arī zināmus pienākumus pret servisu, taču šoreiz to raksturoja haotisms, ko radīja pieci apkalpojošie viesmīļi, kas ne līdz galam spēj pārvaldīt situāciju pie galdiņa, kā arī pārsteidza uz kopējā izturētā stila fona savādi ikdienišķi tērptā persona, kas parādās rēķina apmaksas brīdī.

Funky Gourmet viennozīmīgi ir jārezervē, jo pat ne sezonas laikā - darbadienu vakaros restorāns ir piepildīts, un vietu tajā nav sevišķi daudz.

13 Paramythias Street
Kerameikos 10435
Athens, Greece

www.funkygourmet.com/en

 

06/2014

 

 

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: