Mamacas
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Mamacas savulaik iesāka tendenci, kuru grieķu žurnālisti pamanījās nodēvēt par neotavernu koncepciju. Proti, restorāns, kas apvieno tradicionālo grieķu virtuvi un mūsdienīgu interjeru. Te atradīsiet visas tradicionālās grieķu virtuves pamatvērtības - grieķu salātus, fetas sieru, zivis, kalmārus utt., - viss vienkāršs, taču - ar stilu. Pirmais restorāns tika atvērts Atēnās, 2001. gadā tam sekoja arī filiāle Mikonos. Mamacas pieder diviem draugiem, tagad jau arī biznesa partneriem - viens no viņiem iepriekš bijis audumu dizainers, otrs - producējis gatavo apģērbu kolekcijas. Līdzīgi kā Atēnās, arī Mikonos Mamacas interjers ir viscaur balts, pārdomāts līdz sīkākajai detaļai, vienlaikus nezaudējot tādu mazliet robusta, vēja appūsta autentiskuma sajūtu. Balināti koka skapīši, labierīcībās balti akmentiņi un balti spainīši izlietotajiem roku dvieļiem, arī viesmīļi tērpti baltā. Restorāns atrodas vecpilsētā un viena no tā īpašajām vērtībām ir baltais, skaistais pagalms. Tāds kārtīgs un krietns grieķu mājas ēdiens - nekāda pašmērķīga dizaina uz šķīvja. Viena no „odziņām" ir mājās gatavota Mamacas olīveļļa, kas jau izpelnījusies atzinību tās īpašās kvalitātes dēļ.
Mykonos Coast, Chora