Isole di Sicilia
Autors: Anothertravelguide.com1 ATSAUKSME
Siciliainbocca (tulkojumā - Sicīlija mutē) ir divi romiešu vidē labi zināmi vienas sicīliešu ģimenes restorāni, kas piedāvā, iespējams, labāko Sicīlijas virtuvi Romā. Viens no tiem atrodas netālu no MAXXI laikmetīgās mākslas muzeja un Parco della Musica akustiskās koncertzāles (390, via Flaminia; Tel.: 063240187); otrs - netālu no S.Pietro un Vatikāna (26, Via E. Faa di Bruno 26; Tel.: 06 373 58400). 2007. gada nogalē ģimene atvēra trešo restorānu, šoreiz ar citu nosaukumu - Isole di Sicilia, jo, atšķirībā no diviem iepriekšējiem, tā ievirze ir sašaurināta uz Sicīlijas mazo saliņu virtuvi. Restorāns atrodas vakara iziešanai itin piemērotā un nenoliedzami dvēseliskā Romas vietā - Trasteverē.
Šķiet, pa visu restorānu neatradīsiet divus vienādus šķīvjus vai bļodiņas - visi trauki ir oriģināli sicīliešu keramiķu darinājumi, un pavisam iespējams, ka turpināsiet apcerīgi raudzīties šķīvju košajos ornamentos arī tad, kad ēdiens jau būs apēsts. Ēdienkarte pamatā veltīta Sicīlijas saliņu tipiskajām gastronomiskajām tradīcijām, tiek piedāvātas brīnišķīgas uzkodas vakara sākumam, tam seko daudz un dažādi pagatavotas zivis un jūras veltes. Te dabūjams arī citur Romā neatrodams retums - astoņkāju risoto. Vienlīdz plaši var izvērsties arīdzan sauszemes velšu piedāvājumā. Gan baltie, gan sarkanie vīni Sicīlijas saulē iegūst īpašu garšas piesātinājumu, tādēļ īpaši gavilēs smagnēju un ķermenisku (corposo) vīnu cienītāji. Un te tie ir īsti vietā - skarbā saule šajās dienvidu salās izveidojusi garšu ziņā ne mazāk intensīvu gastronomisko stilu. Noteikti iegūsiet, ja, izvēloties vīnu, ieklausīsieties restorāna saimnieku ieteikumos, kā arī plašākā mērogā - ļausieties, lai jūs kā nākas pabaro.
Atsevišķa tēma ir Isole di Sicilia piedāvātie sicīliešu saldie ēdieni - cannoli, cassata, marzapane, pigniolata - mandeļu miltu, rikotas, medus, pīnijriekstu, svaigu un žāvētu augļu savienojumi tradicionālajos desertos. Arī te noteikti aprunājieties ar saimniekiem - varat piedzīvot dažu labu atklājumu arī deserta vīnu ziņā, kuru piedāvājums še neatpaliek no saldajiem ēdieniem un, kas spēj smalki niansēt jau tā vienreizējās garšas.
Pirms šurp dodaties, ir vērts pārlasīt Lampedūzas Geparda maltīšu ainas. Iedvesmo!
Vakariņas vienai personai - 50-60 eiro (bez vīna).
Via Garibaldi 68/69
Tālr. 06 58 33 42 12