Trattoria Cavalier Gino
Autors: Anothertravelguide.com1 ATSAUKSME
Sajūta, kā iekrītot laika caurumā, Romā pārņem ik pa mirklim. Netālu no parlamenta, mazā, šaurā šķērsielā atrodas Trattoria Cavalier Gino. Ēstuve - maza kā kabata, ar mazliet kičīgi rustisku interjeru - ziedu vinjetēm apgleznotiem griestiem, ķiploku virtenēm, kas uzkārtas turpat virs viesu galvām un sirmiem viesmīļiem, kas šķiet mūžīgi kā pati Roma. Toties, kā apkalpo! Ar cieņu un ļaujot izbaudīt - maltīti kā rituālu. Lielākoties gan pastāvīgie klienti te izvēlas vienu, vietējo specialitāti spaghetti alla ciociara - spageti ar cauraugušu speķi un zirņiem. Un sezonas laikā puntarelle jeb pieneņu dzinumu salātus. Pasniegti ar anšoviem un olīveļļas-citrona mērci un gandrīz pilnībā zaudējuši savu pienenīgo rūgtumu, tie ir kraukšķīgi, sulīgi un, protams, ārkārtīgi veselīgi. No netālā parlamenta Trattoria Cavalier Gino bieži ierodas pusdienot politiķi, un, ja šajā laikā te nokļūsiet - atmosfēra ir kā labā itāļu kino, sarunas, žesti, mizanscēnas... Lielākoties kungi ir gados, nevainojamos, vienlaikus neuzkrītošos uzvalkos. Visticamāk, kā jau Romā, šūtos pēc speciāla pasūtījuma. Jo, lai nu ko, bet dzīvi Roma svin visās tās niansēs - vienlīdz dāsni pabarojot gan dvēseli, gan miesu. Pēc jūsu izmēriem darinātas kurpes, aproču pogas ar iniciāļiem vai kaklasaite no īpaši izvēlēta vintage auduma te pieder tikai labām manierēm; globālos brendus nēsāt vienkārši nav stils. 2010. gadā ar Romas luksusa klasiķa, modes nama Fendi gādību klajā nāca grāmata A Tailor-made Guidebook - Rome, kurā apkopotas 239 (!) pilsētas īpašākās adreses - skroderi, kreklu šuvēji, ādas izstrādājumu meistari, juvelieri utt. Agrāk to esot bijis vēl vairāk, taču diemžēl ne visiem izdevies izdzīvot mūsdienu masu modes haizivju realitātē.
4, Vicolo Rosini
Tel : 06 68 73434
04/2011
Jūsu atsauksmes
Ilze
Apmeklēja: 23.07.2011
Ja mūsu gids - draugs no Romas - nebūtu mūs šeit atvedis, nemūžam nebūtu šajā restorānā ienākuši! No ārpuses pilnīgi neamanāma, necaurspīdīgiem stikliem un praktiski bez uzrakstiem, šī vieta, šķiet, pilnībā cenšas noslēpties no tūristu uzmanības. Nezinātājs šeit neienāks, un iespējams tas pasargā restorāna atmosfēru. Pēc stundu ilgiem centieniem atstāt Romas centrā mašīnu, restorānā nonācām pēc desmitiem sestdienas vakarā, līdz ar to steigā izdarījām pasūtījumus, pirms virtuves slēgšanas. Izvēle krita uz pastām un jēra gaļu. Tiesa, ja mūsu vidū nebūtu itāļu drauga, gan izvēle, gan pasūtījumu izdarīšana prasītu vairāk laika un pūļu, jo viesmīlis ļoti šarmanti runāja ar mums tikai itāļu valodā. Ēdiens, ko nekautrējāmies dalīt visi savā starpā, un vietējais vīns bija ļoti garšīgi, tāpat kā savdabīgie daidžestīvi ar vietējo zāļu piedevu, kuru nosaukumu angļu valodā mums neviens nevarēja pārtulkot. Pieci cilvēki par vakariņām samaksājām kopā 100 eiro un ļoti apmierināti devāmies tālāk baudīt vasaras nakts burvību plašajā atpūtas zonā Tiberinas salā.