Da Giggetto
Autors: Anothertravelguide.com2 ATSAUKSMES
Viena no romiešu virtuves neatņemamām sastāvdaļām ir artišoks. Lai gan līdz pat 18. gadsimta vidum to drīkstēja ēst vienīgi dižciltīgi ļaudis, šodien tas ir katra Romas tradicionālās virtuves restorāna obligāts komponents.
Restorāns ar cienījamu stāžu - Da Giggetto, kura mājvieta ir bijušais ebreju geto rajons, ir artišoku un to kulināro variāciju pārpilnības rags. Sezonas laikā artišoki kalpo arī par tā interjera dekoratīvo elementu, viss ir tikai un vienīgi ap tiem, tālab nebrīnieties, ja pirmais, ko slieksni pārkāpjot ievērosiet, ir kāds sinjors vai sinjora, kas tos aizgūtnēm šķiro vai mizo.
Da Giggetto ēdienkartē atradīsiet gan tradicionālo carciofi alla romana, gan no ebreju virtuves aizgūto carciofi alla giudia, kas ir fritēta vesela artišoka galva, kuras lapiņas ir kraukšķīgas un baudāmas gluži kā čipsi līdz tiksiet pie galvenās delikateses - artišoka serdes... Taču variet palūgt arī vienkārši svaigi rīvētu artišoku - ar citronu, olīveļļu un parmezāna sieru.
Artišoks ir pasakaina delikatese un to varat nobaudīt vien par 6 eiro (vidēji), turklāt ne tikai Da Giggetto, bet jebkurā labā tradicionālās itāliešu virtuves restorānā. Ja redzat krasu cenas atšķirību, tad ziniet, tā nebūs īstā vieta, kur baudīt autentisku romiešu artišoku.
Da Giggetto ieteicama iepriekšēja rezervācija, taču variet mēģināt ierasties laicīgi pirms vai pēc pusdienu laika.
Via del Portico di Ottavia, 21a
T.: 066861105
www.giggetto.it
04/2011