Open Colonna
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES
Būtu vairāki iemesli šo restorānu iecelt Stila krējuma kārtā. Vispirms - virtuve. Open Colonna titulpersona ir Antonello Colonna - Romas gastronomijas neapšaubāms izcilnieks; vairākkārtējs itāliešu virtuves vēstnieks pasaulē (oficiāli piešķirts tituls); persona, kurai ticis lūgt lutināt virkni prominenču - tostarp arī Anglijas Karalieni viņas Romas apmeklējuma laikā. Šefs, kurš pēc jaunības dienu viesizrādēm pa visu pasauli (īpaši pieminama Ņujorka) slavens kā ikona atgriezies savu senču restorānā Labico ciemā, 30 km no Romas, kur jau no pirmajiem savas dzīves soļiem sasūcies labas virtuves aromātu, un arī patlaban turpina rakstīt tā veiksmes vēstures jaunākās lappuses.
Otrkārt, restorāns atrodas Palazzo delle Esposizioni (skat. sadaļu „Kultūra") stiklotajā piebūvē, kas paredz visnotaļ loģisku varbūtību, ka publikas lielāko daļu veido kādā no muzeja laikmetīgās mākslas izstādēm tikko pabijušie. Izcila māksla un izcila maltīte pēc tam - that's the combination! (Tom Waits „Coffee and cigarettes").
Un tomēr - šī restorāna koncepcija dziļi balstās ne vien tā nosaukumu rotājošajā šefa uzvārdā, bet arī jēdzienā Open, kas blakus formu atvērtībai (dominē dizainā) nozīmē arī atvērtību tautai, kā to visnotaļ paredz PalaExpo sabiedriska kultūras nama statuss. Tā dēvētā „tautas klase" būtu piemērotākais apzīmējums, taču vīpsnājošas intonācijas vietā te drīzāk saklausiet aicinājumu mācīties no Colonnas mīlēt tautu. Prasi samērīgi - dod labāko!
Dienas piedāvājumu veido trīs ēdieni kopā ar dzērieniem, maltītei vienai personai izmaksājot 15 eiro (2008. gada sākumā). Garšas definē itāliešu virtuves stūrakmens - labākie produkti, lakoniskās, bet bezgala saskanīgās kombinācijās. Lieliskas pastas garša būs labi pamanāma arī tad, ja tā tiek pasniegta ar mērci vai citām piedevām. Nekas netiek degradēts līdz „balasta" lomai - pat sāls un pipari noteikti būs labākie, kādus vien perfekcionists Colonna būs spējis pa Pilsētu un Pasauli sadzenāt. Turklāt, ja vien pats nebūs aizņemts virtuvē vai sarunās ar kādiem sarīkojumu organizētājiem, personīgi pieskatīs vai komplimenti ēdieniem skan pietiekami pārliecinoši.
Vakaros pieejama arī ēdienkarte. Tā ir izvērstāka un izsmalcinātāka, vakariņas vienai personai izmaksās vidēji 60 eiro (+ dzērieni), taču, pat ja pamanīsieties izdot vairāk, tā noteikti būs laba investīcija.
Ieeja restorānā no Via Milano 9
Vai caur Palazzo delle Esposizioni izstāžu zālēm
Via Nazionale, 194
Restorāns atvērts visas dienas
Pusdienās: 12.30 - 15.00
Vakariņās:19.30 - 23.00
Bārs: 11.00 - 24.00
Tel. 06 47822641